BEBA-LONCARSutra počinje 39. SOFEST

 

Uz već tradicionalni defile poznatih glumaca, režisera i drugih značajnih filmskih radnika, koji će ove godine na vespama doneti duh filma „Ljubav i moda“ na SOFEST, sutra u petak 2. jula u 20.30, glavna glumica ovog filma, Beba Lončar, svečano će otvoriti ovogodišnji Festival.

Ovih dana navršava se 50 godina od kada je film „Ljubav i moda“ osvojio publiku širom bivše Jugoslavije. Pod sloganom LJUBAV JE U MODI, 39. Filmski festival u Sopotu obeležava ovaj jubilej.

Povezana vest:  71. MARTOVSKI FESTIVAL: Selekcija kratkog igranog filma

Nakon Svečanog otvaranja, publika će imati prilike da vidi film „Žena sa slomljenim nosem“ Srđana Koljevića. Ovaj film višestruki je pobednik filmske smotre „Sinema siti“, a uvršten je i u takmičarski program 45. Internacionalnog filmskog festivala u Karlovim Varima.

Drugih dana festivala biće prikazani filmovi „Plavi voz“ Janka Baljaka , „Motel nana“ Predraga Velinovića, „Neke druge priče“ koji su režirali Ana Maria Rosi, Ivona Juka, Hana Slak, Ines Tanović i Marija Džidževa, „Srpski film“ Srđana Spasojevića, „Đavolja varoš“ Vladimira Paskaljevića i „Flešbek“ Aleksandra Jankovića.

Povezana vest:  Pogledajte ekskluzivni video materijal za film "Salt"!

U okviru pratećeg programa SOFEST-a najavljene su projekcije animiranih filmova sa festivala „Balkanima“ i dečijih filmova „Kako da dresirate svog zmaja“ i „Alisa u zemlji čuda“, a u Centru za kulturu Sopot će biti otvorena izložba „Beograd šezdesetih“ autora Darka Ćirića.