Sumrak saga Pomracenje .,Film “Sumrak saga: Pomračenje“ zabeležio svetski rekord ponoćnog otvaranja u bioskopima!

 

Film ‘’Sumrak saga: Pomračenje’’ pre dva dana, u ponoćnim projekcijama za fanove, ostvario do sad nezabeleženu zaradu za jedan dan prikazivanja u američkim bioskopima, zaradivši preko $30 miliona dolara.

Samim tim je premasio prethodno ostvarenu rekordnu zaradu od $26, 3 miliona dolara koju je na ponoćnim projekcijama ostvario drugi deo, film ‘’Sumrak saga: Mlad mesec’’.

Povezana vest:  Sutra počinje 61. Berlinale

Iako je prošlo samo sedam meseci od prethodnog dela, fanovi ove franšize su dokazali da su sa velikim nestrpljenjem iščekivali film. Ovo zaista jesu ogromne cifre koje  su ostvarene međutim ako se uzmu u obzir njihove reakcije i izjave za njujorški MTV News, u tom slučaju i nije toliko iznenađujuće.

-Ja sam potpuno ushićen! Došao sam na ponoćno bioskopsko otvaranje i veoma sam iznenađen da me je mama uopšte pustila van kuće u ovo vreme! Čekao sam ovaj film sa velikim nestrpljenjem i gledaću ga sigurno ponovo i ponovo i ponovo…!’’

Povezana vest:  Stopala Sare Džesike Parker oštećena zbog potpetica

Prošlog novembra film ‘’Sumrak saga: Mlad mesec’’ je za samo šest dana inkasirao $178 miliona dolara stoga je kompanija Summit Entertainment izjavila da su njihova očekivanja da film ‘’Pomračenje’’ premaši cifru od $150 miliona dolara za prvi vikend prikazivanja.

Film ‘’Sumrak saga: Pomračenje’’ je sinoć i kod nas premijerno prikazan pred prepunim Sava Centrom a od danas se nalazi na redovnom bioskopskom repertoaru.

Povezana vest:  Festival italijanskog filma u Beogradu od 16. do 24. septembra 2017.