Film reditelja Danila Bećkovića „Jesen samuraja“, koji je proteklog vikenda počeo je da se prikazuje u bioskopima širom Hrvatske, naišao je na pozitivne reakcije, kako kritike, tako i publike, saopštio je danas distributer „Taramaunt“.

„Odlično je režiran i glumljen, sniman na lokacijama koje danas retko viđate u srpskim filmovima, a slika društva u tranziciji u drugom planu neverojatno je subverzivna. Svi moraju raditi dva posla da pristojno žive, pa čak i policija“, napisao je Nenad Polimac za Jurarnji.hr.

Povezana vest:  Dženifer Aniston pozvala bivšu svekrvu na svoje venčanje

Boris Homovec je za Telegram.hr primetio da je „uistinu fascinantno kako je glavni glumac Petar Strugar uspeo u gotovo godinu dana intenzivnih fizičkih priprema istesati telo sa zavidnim pločicama, ali i trenirati karate, boks i džiu džitsu“.

Pripremajući se, Strugar je odgledao dosta snimaka borbi, razgovarao s mnogim karatistima i bokserima, informirao se i o bušidu, samurajskom načinu života i to fascinantno izgleda, snimljeno i montirano, uz dobru muzičku kulisu, napisao je Homovec.

Povezana vest:  Cineplexx bioskopi počinju sa radom od 1. septembra

„Iako nikada nisam bio fan karate filmova, a Brus Lija sam zaobilazio u velikom luku, gledajući ‘Jesen sanuraja’ nije mi bilo ni trunke dosadno, navijao sam za glavnog junaka i žalio ga kad bi ga prebili ‘kao vola u kupusu'“, istakao je Homovec.