Bil Pakston, iskusni glumac sa širokim rasponom uloga, zvezda brojnih holivudskih filmova i klasika, umro je u 62. godini, objavila je danas njegova porodica.

Pakston je umro od komplikacija posle operacije.

„Teška srca delimo vest da je Bil Pakston preminuo zbog komplikacija posle operacije. Bio je voljeni muž i otac. Bogatu i živopisnu holivudsku karijeru je počeo pre četiri decenije. Voljen i aktivan glumac i filmadžija. Svako ko je poznavao Bila mogao je da oseti njegovu strast prema umetnosti, kao i njegovu toplinu i neumornu energiju“, navodi se u saopštenju koje su objavili Pakstonovi predstavnici.

Povezana vest:  Omaž Branku Vučićeviću počinje u četvrtak 27. novembra u Muzeju kinoteke

Pakston je karijeru počeo 1975. godine, kao 20-godišnjak. Počeo je sa malim ulogama, od kojih je jedna bila u Terminatoru Džejmsa Kamerona. Nakon toga je sa istim rediteljem sarađivao u hit-filmovima Elijens, Istinite laži i Titanik. Glumio je, između ostalih, i u filmovima Terminator 2, Na ivici vremena, Apolo 13, u serijalu Deca špijuni, kao i mnogim drugima.

Povezana vest:  Nova komedija Edija Marfija

Iako je na televiziji glumio još od osamdesetih, poslednjih godina se uspešno vratio tom mediju. Igrao je glavnu ulogu u hvaljenoj i nagrađivanoj drami Velika ljubav (Big Love), a kasnije i u nekoliko uspešnih mini-serija. Imao je epizodnu ulogu u popularnoj seriji Marvelovi specijalni agenti (Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.). U trenutku smrti igrao je glavnu ulogu u seriji Dan obuke (Training Day), koja je svoju premijeru imala ranije ovog meseca.

Povezana vest:  Filmski vikend: "Keri Grant, komičar" u Domu omladine subota 29. i nedelja 30. januar

Pakston je bio oženjen i imao je dvoje dece.