Fudbaleri Barselone pobedili su danas Atletiko Madrid sa 2:1 u derbiju 24. kola Primere, što ih je makar do večeras dovelo na prvo mesto prvenstva Španije sa dva boda više od Real Madrida koji ima dve utakmice manje.

Barselona je povela u 64. minutu golom Rafinje, da bi izjednačenje Atletiku u 70. doneo Dijego Godin, a konačan rezultat postavio je Lionel Mesi u 87.

Prvo poluvreme utakmice na stadionu Vinsente Kalderon donelo je neizvesnu borbu i nekoliko prilika na obe strane. Madriđani su početkom utakmice imali inicijativu, ali osim pokušaja Antoana Grizmana u 16. minutu, koji je izblokirao jedan defanzivac Barselonu, nisu ozbiljnije ugrozili golmana Marka-Andrea Ter Štegena.

Povezana vest:  Nilmar u Brazilu na operaciji kolena

Katalonci su u finišu prvog dela utakmice preuzeli inicijativu, ali se golman Atletika Jan Oblak istakao odličnim odbranama u 38. i 43. minutu. Slovenac je prvo sačuvao svoju mrežu odbranivši slobodan udarac Mesija s ivice šesnaesterca, a potom je zaustavio pokušaj Đerara Pikea glavom posle kornera.

U drugom poluvremenu nastavljeno je u sličnom ritmu, ali je Barselona ipak bila nešto konkretnija, što joj je donelo rezultat u 64. minutu. Posle velike gužve u šesnaestercu Madriđana, lopta je srećno došla do Rafinje koji je iz okreta šutirao sa oko pet metara i savladao Oblaka.

Povezana vest:  Rasprodate sve karte za meč Partizan - BATE Borisov

Ekipa Dijega Simeonea veoma brzo je uspela da uzvrati, a strelac je posle prekida s leve strane bio Godin, koji je bio najviši u skoku na prvoj stativi.

Do kraja susreta viđena je velika borba u kojoj se bolje snašla Barselona.

Katalonoci u 87. minutu posle još jedne gužve u šesnaestercu „jorgandžija“ stigli do drugog gola i velika tri boda u borbi za titulu prvaka Španije. Mesijev prvi pokušaj nakon ubačene lopte izblokirao je Stefan Savić, a Argentinac je hitro reagovao, stigao do lopte pre Oblaka i laganim udarcem ga savladao.

Povezana vest:  Moreira dolazi u Vojvodinu!?

Barselona na prvom mestu Primere ima 54 boda, dva više od Sevilje i Real Madrida, koji ima dve utakmice manje, dok je Atletiko četvrti sa 45.