MovieTapePakistan zabranio indijsku komediju o Bin Ladenu

 

Pakistanske vlasti su zabranile prikazivanje indijske komedije o Osami bin Ladenu zbog bojazni da bi mogla da podstakne terorističke napade, saopšili su zvaničnici.

Film „Tere bin Laden“ (Bez tebe Ladene) govori o pakistanskom novinaru koji očajnički želi da dobije vizu za Sjedinjene Američke Države i odluči da napravi lažni intervju sa dvojnikom Osame bin Ladena.

Povezana vest:  Riz Viterspun čeka treće dete

Odbor zadužen za filmsku cenzuru, doneo je odluku da bi zbog pominjanja vođe terorističke mreže Al Kaida, film mogao da podstakne terorističke napade u Pakistanu, zemlji koja ima problem sa napadima ekstremista, saopštio je neimenovani član odbora.

Film indijske bolivudske produkcije, u kome glavnu ulogu tumači pakistanski glumac Ali Zafar, trebalo je da počne da se prikazuje u pakistanskim bioskopima u petak, prenele su agencije.

Povezana vest:  Džoli: Namera filma prikazati intimnu dramu u ratu

Mediji su pisali da postoji mogućnost da producenti promene naslov filma u „Tere bin“ (Bez tebe) kako bi skrenuli pažnju sa organizatora terorističkih napada u Njujorku i Vašingtonu 11. septembra 2001, za koga se veruje da se krije u plemenskim oblastima Pakistana.

Distributer filma Nadim Mandvival je izjavio da je protiv odluke odbora podneta žalba, ali je izrazio sumnju u pozitivan ishod.

Povezana vest:  Mark Volberg ne igra u rimejku Vrane