sandra-bullock-in-the-proposalSandra Bulok holivudska glumica s najvećom zaradom
Sandra Bulok (Bullock) je bila najplaćenija holivudska glumica u proteklih godinu dana, nadmašivši po zaradi koleginice Ris Viderspun (Reese Witherspoon) i Kameron Dijaz
(Cameron Diaz).
Američki ekonomski magazin Forbs (Forbes) objavio je listu holivudskih glumica koje su od juna 2009. do juna 2010. Postigle najveću zaradu i Sandra Bulok je na prvom mestu, sa 56 miliona dolara.
Ta glumica je ove godine dobila Oskara za glavnu ulogu u filmu „The Blind Side“, a u proteklih godinu dana igrala je i u filmovima „Veridba“ i „Sve o Stivu“.
Na Forbsovoj listi sledi Ris Viderspun koja je zaradila 32 miliona dolara iako nije imala filmske uloge od 2008.
Magazin je naime uzeo u obzir i zaradu koju su glumice postigle reklamnim ugovorima, modnim linijama koje su kreirale ili parfemima koje su lansirale.
Kameron Dijaz je takođe zaradila 32 miliona dolara zahvaljujući ulozi u animiranom filmu „Šrek srećan zauvek“ u kojem daje glas princezi Fioni, kao i rolama u filmovima „Nevine laži“, „The Box“ I „My Sister’s Keeper“.
Dženifer Aniston (Jennifer) je u poslednjih godinu dana zaradila 27 miliona dolara igrajući u romantičnim komedijama kao što su „Neočekivana ljubav“ i „Lov na bivšu ženu“.
Sledi Sara Džesika Parker (Sarah Jessica) sa zaradom od 25 miliona dolara koju je postigla ulogom u filmu „Seks i grad 2“ kao i parfemom i linijom odeće.
Džulija Roberts (Julia) i Andželina Džoli (Angelina Jolie) zaradile su po 20 miliona dolara u proteklih godinu dana, a Dru Barimor (Drew Barrymore) 15 miliona dolara.
Meril Strip (Meryl Streep) je u proteklih godinu dana postigla zaradu od 13 miliona dolara, a Kristen Stjuart (Stewart) 12 miliona dolara.
Povezana vest:  DiKaprio spreman da na ekranu uradi sve što hoće Skorseze