Početak godine uz Šerloka Holmsa i Matore džukce 

sherlock holmes 1Film „Šerlok Holms“ sa Robertom Daunijem Džuniorom (Downey Junior) u naslovnoj ulozi čuvenog detektiva, i komedija „Matori džukci“ sa Robinom Vilijamsom (Williams) i Džonom (John) Travoltom, prvi su strani filmovi koji ulaze u srpske bioskope u 2010. godini. 
Novi film britanskog režissera Gaja Ričija (Guy Ritchie) „Šerlok Holms“ (Sherlock Holmes) sa Daunijem i DZžad Louom (Jude Law) u ulozi detektivovog vernog saborca doktora Votsona, ulazi u srpske bioskope 7. januara, dok je početak svetske distribucije bio 25. decembra, najavio je distributer „Tuck“. 
-Najnovija dinamična adaptacija priče Artura Konana Dojla (Arthur Connan Doyle) o najpoznatijem detektivu na svetu, vodi Holmsa i Votsona pred nove izazove. Holmsove fizičke veštine su opasne kao i njegova pamet. Upušta u bitku uma i snage sa neprijateljima koji predstavljaju pretnju za celu Englesku – navodi „Tuck“. 
„Tuck“ za 14. januara najavljuje prikazivanje francuske romantične drame „Koko Šanel i Igor Stravinski“ o ljubavnoj vezi modne kreatorke i čuvenog kompozitora koje tumače An Muglali (Anna Mouglalis) i Meds Mikelsen (Mads Mikkelsen). Film režisera Jana Kunena premijenro je prikazan proletos na Kanskom festivalu. 
Istog dana „Tuck“ kreće i sa drugim nastavkom filma o „Alvinu i vevericama“ (Alvin and the Chipmunks), sa Džastinom (Justin) Longom u ulozi kompozitora koji do svetskog uspeha vodi tri raspevane veverice. 
081_ODC-04952Uporedno 14. januara „Taramount“ kreće sa „Diznijevom“ komedijom „Matori džukci“ (Old Dogs) sa Vilijamsom i Travoltom u ulogama starih momaka koji su prisiljeni da usred pregovora o najboljem poslovnom potezu u karijeri na određeno vreme brinu o sedmogodišnjim blizancima. 
„Taramount“ će prikazivati još jedan film za decu od 28. januara, „Diznijevu“ animiranu komediju „Princeza i žabac“ (The Princess and the Frog), o dogodovštinama prelepe konobarice i princa pretvorene magijom u žabe u Nju Orleansu. 
Komedija „Da li ste čuli za Morganove?“ (Did You Hear About the Morgans?), sa Hju (Hugh) Grantom i Sarom Džesikom (Sarah Jessica)Parker u ulogama problematičnog bračnog para na meti plaćenih ubica, „Tuck“ najavljuje za 21. januar. 
Isti distributer od 11. februara će prikazivati romantičnu komediju „Dan zaljubljenih“ (Valentine’s Day) o deset zaljubljenih ljudi u Los Anđelesu, u kojoj igraju DZžulija (Julia) Roberts, En Hatavej (Anne Hathaway), Džesika Bil (Biel), Esston Kučer (Ashton Kutcher) i drugi. 
Kako je najavljeno, 18. marta stiže akcioni „Knjiga spasa“ (The Book of ELI) sa Denzelom Vašingtonom (Washington), 1. aprila „Borba Titana“ (Clash of the Titans) i 29. aprila romantična komedija „Lov na bivšu ženu“ (Bountyhunter). 

Povezana vest:  Film "Putovanje 2: Tajanstveno ostrvo" ostvario impresivni rezultat! (VIDEO)