ekipa filma SKINING i ekipa WETA workshopa zajedno sa Ricardom TejloromFilm “Šišanje“ pretpremijerno prikazan na Novom Zelandu i u Sidneju
Autorska ekipa filma „Šišanje“ (reditelj Stevan Filipović, direktor fotografije Mihajlo Savić, izvršni producent i montažer Nataša Vranješ, scenograf Nenad Marković i kostimograf Maja Mirković) na poziv petostrukog oskarovca Ričarda Tejlora, prethodnih dana boravila je u Velingtonu na Novom Zelandu, gde je bila u poseti njegovoj kompaniji za specijalne efekte „Weta workshop“.
Pored obilaska radionica kompanije koja je radila na filmovima kao što su Gospodar prstenova, Narnija, Avatar ekipa je posetu Velingtonu iskoristila i za mastering blu-ray diska svog filma, u postprodukcijskoj kući reditelja Pitera Džeksona.
sisanje_1Film „Šišanje“ je svoje prvo svetsko prikazivanje imalo u bioskopu u okviru Džeksonove postprodukcijske kuće „Park Road“, u sali gde su premijerno bili prikazani svi filmovi tog Oskarovca.
Najnovije ostvarenje reditelja Stevana Filipovića je dobilo odlične kritike posle prikazivanja.
-Ovo je izvanredan doprinos filmskoj umetnosti. Izbor glumac je odličan i za mene je to bio savršen performans svakog ponaosob. Fotografija je jedinstvena i potpuno zaokružuje film, gruba je i moćna. Scenografije je izuzetno lepa, svi komplimenti osobi koja je radila. Na momente vam se čini kao da živite u filmu sa tim ljudima. Kostim je nepogrešiv i naravno rediteljski deo je savršen. Mislim da je ovo potpuno zaokruženo filmsko delo – rekao je Ričard Tejlor po završetku projekcije.
Među prisutnima je bio i Džejms Selkrik, izvršni producent i montažer trećeg dela „Gospodara prstenova“ za koji je nagrađen Oskarom.
-Mislim da je film izuzetno dobro sklopljen u celinu, zanatski odlično urađen, jako dobro snimljen i mislim da je montažer  Nataša Vranješ uradila izvanredan posao i verovatno joj nije bilo lako – rekao je Selkrik posle odgledanog filma.
Dva dana kasnije u bioskopu Paris Fox Studio u Sidneju, film „Šišanje“ je prikazan i australijskoj publici. Neposredno posle premijere reditelj i koscenarista Stevan Filipović je izjavio:
-Plašio sam se kako će da reaguju na film na Novom Zelandu. Ipak su to vrhunski profesionalci, ljudi zbog kojih sam počeo da se bavim filmom i kada su ga oni tako fenomenalno prihvatili i shvatili slojeve za koje nismo ni sanjali da će da ih shvate, bilo mi je mnogo lakše. Ispostavilo se da je i na Novom Zelandu i ovde u Sidneju publika divno reagovala.
Veći deo publike je ostao posle projekcije da podeli utiske sa autorima filma.
Film „Šišanje“ biće premijerno prikazan u Beogradu 6. oktobra, u Sava centru.
Povezana vest:  Nagrada “Bela Lugoši” uručena Maksimu Aleksandru