Majkl KejnMajkl Kejn predvideo terorističke napade 2001.

 

Britanski glumac Majkl Kejn (Mihael Caine) predvideo je terorističke napade na Njujork 2001, u romanu koji je pisao pred taj događaj, objavio je Bi-Bi-Si njuz (BBC News).

-Imao sam zaplet u kojem teroristi avionom udaraju u neboder u Londonu. Onda su to uradili u stvarnom životu. Bio sam šokiran, pa sam prestao da pišem – kazao je glumac.

Povezana vest:  Komičar Džimi Kimel domaćin ceremonije Oskara

U intervjuu koji je dao pred objavljivanje autobiografije „The Elephant to Hollywood“, 77-godišnji Kejn je otkrio da se i dalje nada da će napisati roman i to pre 80. rođendana 2013.

Ta knjiga će biti „triler o terorizmu“. „Biće za muškarce. Neće to biti značajno literarno ostvarenje“, dodao je dvostruki oskarovac.

Kejn je ove godine glumio u futurističkom trileru „Početak“, koji je njegova četvrta saradnja sa britanskim režiserom Kristoferom Nolanom (Christopher).

Povezana vest:  X-Men: First Class zaradio 56 miliona dolara

Glumac je kazao da će nastaviti da piše kada dovrši „Betmena“, aludirajući na potencijalni nastavak Nolanovih hitova „Betmen počinje“ i „Mračni vitez“. Kejn je u ta dva filma igrao batlera Alfreda.

-Potpuno sam zauzet u naredne tri godine. Kada to završim imaću 80 godina i tada bih se mogao penzionisati“, dodao je.

Knjiga „The Elephant to Hollywood“ u prodaji je od danas.

Povezana vest:  Počelo snimanje romantične komedije “He loves me“