sam_raimiSem Rejmi snima rimejk Dana Trifida

 

Režiser „Spajdermena“ Sem Rejmi (Sam Raimi) snimiće rimejk kultnog naučnofantastičnog filma „Dan Trifida“, objavljeno je na sajtu Dedlajn (Deadline) koji prati šou biznis. Rejmijeva producentska kuća Goust haus (Ghost House) snima film sa kompanijom Mandejt pikčers (Mandate Pictures), koja poseduje filmska prava na roman Džona Vindama (John Windam) iz 1951.

Povezana vest:  Beluči o zavođenju Bonda: dobra hrana, seks i mnogo smeha

Prva filmska adaptacija romana „Dan Trifida“ snimljena je 1962. Usledila je filmska adaptacija 1981, a 2009. je snimljena Bi-Bi-Sijeva (BBC) miniserija u kojoj su glumili Vanesa Redgrejv (Vaneša Redgrave), Džoeli Ričardson (Joely Richardson) i Dagrej Skot (Dougray Scott).

„Dan Trifida“ je priča o razvoju biljaka koje služe za dobijanje goriva. Biljke imaju sposobnost da se same kreću, a poseduju i žaoku kojom mogu da ubiju živa bića, zbog čega se gaje na zatvorenim plantažama.

Povezana vest:  Satirična knjiga o Hitleru kao predložak za film

Međutim, Zemlju pogađa meteorski pljusak i svi koji su gledali spektakularni nebeski vatromet preko noći su oslepeli. Priča potom prati malobrojne ljude koji nisu oslepeli i koji će pokušati da sačuvaju civilizaciju.