U filmu Ono što nas ne ubije pratimo Lizbet Salander koja spašava nedužne žene od nasilnih muškaraca i ispravlja nepravdu. Ispostavlja se da je u svojim spasilačkim pohodima zaboravila da spase jednu jako bitnu osobu, svoju sestru, ali stvari nisu onakve kako izgledaju na prvi pogled.

U otkrivanju istine pomaže joj novinar Mikael  Blomkvist pri čemu njih dvoje upadnu u mrežu špijuna, sajber-kriminalaca i korumpiranih vladinih službenika. Strah, napetost i nove pretnje s kojima se suočavaju će primorati beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakerku na opasnu igru.

Povezana vest:  Kako Blejk Lajvli ugađa svom dečku Rajanu Rejnoldsu

Lizbet Salander je snažna žena, koja nailazi na mnogo prepreka, na trenutke nam se čini da gubi, ali uvek nastavlja dalje ka ostvarenju svojih ciljeva.  Samu radnju filma opisuje veliki broj akcionih scena, automobilskih nesrća i automobilskih trka. Svi glumci su u toku snimanja filma bili u odličnoj fizičkoj formi da bi zajedno sa kaskaderima realizovali sve ono što priča od njih traži.

U filmskoj verziji kultni lik Lizbet Salander tumači Kler Foj, a Mikaela Blomkvista švedski glumac Sverir Gudnason.

Povezana vest:  Sofrenovićeva, Mićanović i Živić sinhronizuju Rio 3D

U filmu glume i Silvija Houks koju smo nedavno gledali u filmu Blejd Raner 2049., Kid Stenfield, Kameron Briton…

U filmu se pojavljuje i bosanska glumica Andreja Pejić, javnosti poznata kao najpoznatiji svetski transksualni model.  Dejvid Finčer, reditelj prvog filmskog naslova, ovaj put je preuzeo ulogu izvršnog producenta.

Film je ekranizacija četvrte knjige  koja je nastavak Milenijum trilogije (Muškarci koji mrze ženeDevojčica koja se igrala vatrom i Kule od karata). Poslednja filmska ekranizacija bio je film Muškarci koji mrze žene iz 2011. godine koji je ostvario uspeh i kod publike i kod kritike.

Zanimljivo je da se istakne da se u ovom najnovijem nastavku kultne trilogije težilo zadržavanju autentičnost knjige, što se vidi već po mnogo većoj zastupljenosti  švedskih glumaca  i samoj ekipi filma. Produkciju između ostalih potpisuju Ejmi Paskal i Skot Rudin .

Povezana vest:  Robert Patinson traži razgovor s preljubnikom Sandersom

Knjiga Ono što nas ne ubije u Americi je ostvarila status bestselera.

Film Ono što nas ne ubije u bioskope stiže 8.11.2018.