MovieTapeCiklus britanskih plesnih filmova u DKCB-u

 

Ciklus britanskih plesnih filmova „Forward motion“, na kome će biti prikazano preko 20 plesnih filmova i intervjui sa autorima, biće održan sutra u Dvorani kulturnog centra Beograda, najavili su danas organizatori. Program prikazuje različitost britanskog plesnog filma, njegove korene i uticaj koji je imao na svet.

Selekciju filmova izvršili su vodeći britanski stručnjaci u oblasti plesnog filma, a ceo projekat „Forward Motion“ nastao je u koprodukciji British Council-a i organizacije South East Dance, uz podršku Umetničkog saveta Engleske. Pre Srbije, „Forward Motion“ je predstavljen publici u Indiji, Španiji, Australiji, Americi i Velikoj Britaniji.

Povezana vest:  Održana prva press konferencija 48. FEST-a

„Forward Motion“ je podeljen na tri programske celine: „Uvod“, „Izbliza“ i „Umetnici izbliza“.

U sklopu šireg programa „Forward Motion“ u Beogradu će biti održana prva radionica plesnog filma koju će voditi britanski filmski reditelj Dejvid Hinton, a radionica je namenjena studentima završne godine filmskih smerova Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu kao i koreografima i plesačima.

Cilj radionice je da se usvoje inicijalna znanja i veštine za stvaranje plesnih filmova, a trajaće od 22. do 26. novembra i biće sastavljena od teorijskog i praktičnog rada. Dejvid Hinton je britanski filmski i televizijski reditelj srednje generacije. Neki od njegovih plesnih ostvarenja su deo selekcije „Forward Motion“, a najširoj publici Dejvid Hinton je poznat i kroz saradnju sa čuvenom britanskom plesnom kompanijom DV8 sa kojom je snimio nagrađivana filmska ostvarenja „Strange fish“ i „Dead dremas od monochrome man“.

Povezana vest:  Novembar i decembar za klince: Snupi, Prdoprah doktora Proktora i Zozonci