Ambasadorka 14. Kids Fest-a, glumica Mirka Vasiljević, otvorila je danas najveću manifestaciju u oblasti kulture i zabave za decu, koja će trajati od 15. do 21. oktobra u više od 30 gradova širom Srbije.

Dečija graja je ispunila Kombank Dvoranu, na svečanom otvaranju 14. Dečijeg filmskog festivala, pod sloganom: ‚‚Moja filmska zvezda’’. Otvaranje su ulepšali dečiji hor Kolibri i plesna grupa ‚‚Form 8’’, nakon čega je usledio animirani film ‚‚Brzi Brzić’’.

Povezana vest:  Kventin Tarantino: Još dva filma, pa u penziju

‚‚Veliko mi je zadovoljstvo što sam ove godine dobila priliku da budem ambasadorka ovog prelepog dečijeg festivala. Nadam se da ćete svi uživati u super filmovima koje ćemo gledati narednih dana, i da će vam se svideti mnogobrojne radionice koje je Kombank Dvorana pripremila za vas,’’ izjavila je Mirka.

U narednih 7 dana će 14. Kids Fest deci predstaviti 16 filmova- 8 animiranih, 5 igranih i 1 dokumentarni, od kojih će većina filmova biti premijerno prikazana u Srbiji.

Povezana vest:  Filmski i muzički festival Kustendorf od 25. do 29. januara na Mećavniku

Pored glavnog programa, najmlađe posetioce očekuju i raznovrsne radionice, koje će ih dobro zabaviti i edukovati o njima interesantnim temama. Najmlađi mogu da očekuju karaoke, izložbu reptila, učenje jezika, svet iluzija, crtanje, muzičke radionice, Skylanders turnir kao i veliki Maskenbal 21. oktobra.

14. Dečiji filmski festival će se održati u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Zrenjaninu, Nišu i u preko 30 gradova širom Srbije. Cene karata se kreću u rasponu od 150 do 355 dinara, a mogu se kupiti na blagajnama bioskopa.

Povezana vest:  Džered Leto: Moj Oskar je u jadnom stanju