Bioskopska publika u Srbiji i regionu sa velikim nestrpljenjem dočekala je deveti film Kventina Tarantina! Proteklog vikenda gledaoci su u velikom broju pohrlili u bioskopske dvorane širom regiona, kako bi videli najnovije ostvarenje kultnog reditelja o kojem svi pričaju. Koliko je publika bila željna novog Tarantina najbolje govori podatak da je film u samo prva 4 dana prikazivanja pogledalo preko 70.000 gledalaca!

Povezana vest:  Helen Miren proglašena za Telo godine

Bilo jednom u Holivudu već je nakon prva dva dana prikazivanja (četvrtak i petak) postao Tarantinov film sa najvećom zaradom nakon otvaranja u regionu, a kada se tome dodaju rezultati subote i nedelje krajnje brojke još su impresivnije.

U američkim bioskopima film je do sada zaradio preko 115 miliona dolara i time za isti period prikazivanja prestigao dotadašnjeg rekordera Prokletnike (103.9 miliona dolara) dok je ukupna zarada na svetskim bioskopskim blagajnama prešla 122 miliona dolara.

Povezana vest:  Tejlor Lautner , Jacob iz sage 'Sumrak', nije homoseksualac

Kritičari imaju samo reči hvale za Tarantinov prikaz zlatnog doba Holivuda, sa neverovatnom glumačkom ekipom koju predvode Leonardo Dikaprio, Bred Pit i Margo Robi. Bilo jednom u Holivudu ujedno je dobio visoke ocene na uglednim web stranicama posvećenim filmu imdb.com (8,2) i rottentomatoes.com (85%).

Svi ovi podaci govore u prilog tome da se bioskopska publika u poplavi brojnih prequela,sequelaspinoffa i filmova o superjunacima, uželela originalnih naslova i da je Bilo jednom u Holivudu definitivno film leta koji, ukoliko još niste, svakako morate da pogledate na velikom platnu.

Povezana vest:  Premijera muzičke komedije "Mama Mia! Idemo ponovo" u Kombank dvorani