Aplauzom i uz lepo raspoloženje prisutne dece danas je u Kombank Dvorani u Beogradu svečano otvoren 15. Dečiji filmski festival KIDS FEST koji će trajati do nedelje 20. oktobra u bioskopima širom Srbije, od Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, do Niša, Kragujevca i drugih gradova.

Ambasador festivala, poznati glumac Ivan Jevtović proglasio je festival otvorenim rekavši da je uvek voleo da provodi vreme u bioskopu i da mu je velika čast što je predstavnik ovakvog lepog filmskog događaja: „Oduševljen sam što sam dobio svoju poziciju da budem ambasador 15. KIDS FEST-a u čast dramske umetnosti, pozorišta i filma koji definitivno mogu i treba da menjaju našu stvarnost. Ne zaboravite mogućnost da svakog dana, ukoliko možete dođete u bioskopsku salu.

Povezana vest:  Premijera filma "Iron Man 3" 1. maja u "Koloseju"

Ivanu se na sceni pridružila i Mina, devojčica koja je svoj prvi rođendan proslavila na prvom KIDS FEST-u, a danas puni petnaest godina kada i KIDS FEST započinje svoje 15. izdanje. Prisutna deca otpevala su rođendansku pesmu i nakon zajedničkog duvanja svećice Mina im se obratila rečima:
KIDS FEST je meni i mojim prijateljima učinio odrastanje mnogo lepšim. Ne sećam se svog prvog KIDS FEST-a pošto sam bila jako mala, ali slike koje imam govore da sam se divno provela. Sećam se ostalih festivala kada sam išla sa svojim roditeljim, školom i drugarima kao i vi sada i bilo je divnih filmova i još boljeg druženja.

Povezana vest:  POGLEDAJTE PRVI TREJLER FILMA "PAKLENE ULICE 7"

Punih sedam dana, od 14. do 20. oktobra publika će moći da uživa u brojnim evropskim i američkim naslovima, kako animiranim tako i igranim filmovima, sinhronizovanim i prevedenim na srski jezik. Osim filmskog programa ovogodišnji festival prate i kreativne radionice i aktivnosti poput Mobilnog Planetarijuma, Crvenog krsta, Francuskog Instituta, Kamičak igraonice i Mayflower škole stranih jezika.
U narednom periodu u Kombank Dvorani svi zaintereovani mogu da pogledaju izložbu radova osnovaca koji su na temu „Mali korak za tebe, veliki za detinjstvo“ kreirali Mesec i zvezde od recikliranog materijala.

Povezana vest:  Džoni Dep bi voleo da pravi vino

PROGRAM 15. KIDS FEST-a MOŽETE PRONAĆI NA ZVANIČNOM SAJTU FESTIVALA  http://kids-fest.com/