MovieTapeSkerlić snima ratni film o Sarajevu

 

Režiser I scenarista Boban Skerlić počeo je u nedelju u Kozarskoj Dubici snimanje ratnog filma „Top je bio vreo“, saopštili su producenti iz „Balkan filma“. Skerlić, čiji je prethodni igrani film bio akcioni „Do koske“ (1996), je rekao da se radnja filma desava u zimkom periodu 1992 i 1993. godine u ratnom Sarajevu.

-Nama sarajevske eksterijere i dvorista glumi Dubica, a ostale eksterijere snimamo direktno u Sarajevu. Obzirom da ce snimanje trajati do kraja februara ako bude sve kako treba do kraja leta, početkom jeseni film će biti u bioskopima – naveo je Skerlić.

Povezana vest:  Pirs Brosnan se vraća na TV

„Balkan film“ je saopštio da je glavna uloga poverena desetogodišnjem Stanislavu Ručnovu iz Kozarske Dubice, a u filmu „Top je bio vreo“ igraju i Anita Mančić, Mugdin Avdagić, Bojana Maljević, Slavko Štimac, Ivica Vidić, Gordana Gagić, Faketa Avdagić, Aleksandar Stojković i drugi. Film nastao na osnovu istoimenog romanu Vladimira Kecmanovića rade u koprodukciji „Drina filma“ iz Beograda, „Balkan film“ iz Kozarske Dubice, „Olimp filma“ iz Zagreba i „Se troa“ (C’est) iz Pariza.

Povezana vest:  Festival Autorskog filma nastavlja da neguje tradiciju profesora Vlade Petrića

Producent iz „Balkan filma“ Tihomir Stanić je rekao da je budžet za „Top je bio vreo“ milion i šest hiljada evra.

-Snimanje će trajati do 24. februara i najveći deo snimanja radimo ovde u Dubici zbog toga sto ovde imamo logistiku i sedište „Balkan filma je u Dubici“, rekao je producent Tihomir Stanić.

Prema njegovim rečima, odmah posle Skrelićevog filma u Dubici će početi snimanje filma Gorana Markovića „Falsifikator“.

Povezana vest:  Karte za premijeru "Bornovog nasleđa" na blagajnama bioskopa Cineplexx!

-Ovde smo osposobili dobar deo ljudi u prethodnim filmovima koje smo radili, a to su ‘Turneja’, ‘Neke druge priče’ i ‘Neprijatelj’. Osposobili smo dobar deo filmskih radnika i imamo adekvatne kadrove za snimanje filmova – rekao je Stanić.