ballackLev vraća kapitensku traku Balaku

 

Selektor reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je danas da bi mnogi fudbaleri u njegovoj ekipi mogli da budu kapiteni, ali da će traku vratiti Mihaelu Balaku kada se oporavi od povrede.

-(Bastijan) Švajnštajger, (Filip) Lam i Balak su vođe tima, ali vratiću Balaku kapitensku traku kada se vrati u tim – rekao je Lev nemačkim medijima.

Povezana vest:  18. KOLO JELEN SUPER LIGE, Zvezda motivisana protiv Napretka

-Ali, nije mnogo važno ko nosi kapitensku traku, važno je šta se dešava na terenu. Imam mnogo fudbalera koji mogu da obavljaju dužnost kapitena – dodao je on.

Lev je ocenio i da bi napadač Miroslav Kloze i defanzivci Per Mertezaker i Arne Fridrih takođe „odgovorno obavljali tu dužnost“. Balak (34) je u junu ove godine iz Čelsija prešao u Bajer iz Leverkuzena, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Povezana vest:  FIFA ne namerava da menja način glasanja

On je propustio Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi zbog povrede članka, a umesto njega „pancere“ je do trećeg mesta na Mundijalu predvodio kapiten Filip Lam. Balak se na teren vratio u avgustu, ali se ponovo povredio sredinom septembra i vratiće se u tim u januaru. Odigrao je 98 utakmica za nacionalni tim i postigao 42 gola.