START CIKLO KROSA111Aleksa Marić pobedio u prvom „Novogodišnjem ciklo krosu“ u Novom Sadu

 

Aleksa Marić, reprezentativac Crvene zvezde, ovogodišnji pobednik Lige Srbije u planinskom biciklzmu bez izgubljene trke, trijumfovao je u kategoriji elita u prvom od tri „Novogdišnja ciklo krosa“ održanom na stazi u Studentskom parku u Novom Sadu.

Marić je bio brži od Marka Ćurčića i Igor Jemcova iz beogradskog Progresiva. Najbolja dama bila je Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad. Organizatori su bili biciklistički radnic kluba Fanatik iz Noovg Sada predvođeni selektorom za planinski biciklizam Ivanom Davosirom. Učestvovalo je, po hladnom vremenu,  preko 40 biciklista i biciklistkinja.

Povezana vest:  Krojciger prešao kod Kontadora

Najuspešniji  junir, na istoj stazi na kojoj je vozila i elita,  bio je Aleksandar Bukvić iz Vojvodine koji je imao krug zaostatka iza Marića. Drugo mesto osvojio je Milorad Stoičić iz Fanatika sa dva kruga, a treće Nenad Subotić iz kluba Velo sa četiri kruga zaostatka

U kategoriji mastersa, pobedio je legendarni Zoran Živković iz kragujevačkog Radničkog, drugi je bio prošlogodišnji ukupni pobednik ovog takmičenja, Branislav Matić iz Fanatika, dok je treći masters bio Dejan Jojkić (Fanatik) obojica sa krugom zaostatka u odnosnu na Živkovića.

Povezana vest:  Jovanović četvrti u Sparti, Der čuva četvrto mesto u generalnom plasmanu na trci „Oko Grčke“

U katedskoj konkurenciji slavio je Slobodan Babić iz Fanatika ispred Igora Mahnjeca iz Jednote i Vladimira Rajkovića iz Fanatika. Najbolje tri kadetkinje bile su Nevena Davosir iz Fanatka, koja je u trci kadeta, hobista i kadetkinja osvojila visoko peto mesto, Milica Rakić (BK Novi Sad) i Violeta Trifunović iz Jednote.

Kod hobista, pobedio je Damir Kovčić (individualac), drugo mesto pripalo je Aleksanadru Romanu a treće Željku Ćumuri (obojica Jednota).

Povezana vest:  Srbi pregrmeli planine u Meksiku, Der 11. u petoj etapi!

Drugi ciklo kros organizovaće klub Velo 3. janaura a treći klub Elit 9. januara kada će se, na osnovu bodova osvojenih u sve tri trke proglasiti i pobednik u generalnom plasmanu.