Italijanska produkcijska kuća Iervolino Entertainment (IE), koja je ove godine u Srbiji otvorila studio za produkciju animiranih filmova, najavila je svetsku premijeru kratkometražnog animiranog serijala Pafini, u čijem su stvaranju učestvovali i zaposleni u domaćem Iervolino Studios. U ovom web serijalu glavnu ulogu tumači slavni Džoni Dep koji je ptičici simboličnog imena Džoni Paf pozajmio svoj glas i pojedine karakteristike ličnosti, ali je poslužio i kao inspiracija za njen buntovnički izgled. Serijal Pafini imaće čak 250 epizoda od po pet minuta, a prve epizode već sada su dostupne na Apple TV i Amazon Prime digitalnim platformama.

Photo by Daniele Venturelli 

Pafini su zapravo spin-off animiranog filma Misija Arktik, koji je doživeo veliki uspeh širom sveta, a pogotovo u Americi, gde se kotira kao treći najgledaniji naslov na Netflix-u. Serijal prati avanture pet arktičkih ptica, pomoćnika lukavog morža po imenu Oto, a među kojima je i Džoni Paf. Ova simpatična družina živi na prostranstvima Severnog pola, gde se svakodnevno susreće i bori sa posledicama zagađenja i otapanja večnog leda na Arktiku. Ovaj animirani serijal bavi se važnim društvenim temama, poput rasne i rodne ravnopravnosti i zaštite životne sredine, na jedan avangardan i zabavan način, kako bi skrenuo pažnju javnosti na aktuelne probleme sa kojima se naša planeta susreće iz dana u dan.

Povezana vest:  "Parada" sa titlom za osobe sa oštećenim sluhom u bioskopu "Šumadija"

„Veoma smo uzbuđeni što smo, nakon igranog filma Čekajući varvare, ponovo imali priliku da sarađujemo sa Džonijem Depom, koji je svojim aktivnim učešćem na ovom projektu doprineo razvoju lika koga tumači. Ovo je prvi put da jedan holivudski glumac učestvuje u produkciji kratkometražnih sadržaja, i to animiranih, što je dodatna potvrda da je ovaj format budućnost filma i da smo na pravom putu”, rekao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač produkcijske kuće Iervolino Entertainment i najavio još veća ulaganja u ovaj tip sadržaja u budućnosti.

Povezana vest:  Skandinavska avantura „Mumini i potera za kometom 3D“ u bioskopima od 16. decembra

Pored umetnika iz sedišta IE u Italiji, u stvaranju Pafina učestvovali su i storibord umetnici, 2D i 3D animatori, grafički dizajneri i montažeri novootvorenog studija za animaciju u Srbiji, Iervolino Studios.  Na taj način, naši umetnici stvaraju sadržaje koji će biti distribuirani globalno, što je velika prilika za lokalne umetnike, animiranu scenu i filmsku industriju naše zemlje. Osim tržišta na kojima je Iervolino Entertainment prisutan već godinama, kao što su SAD, Kanada i zapadna Evropa, saradnja sa Ministarstvom privrede Republike Srbije u vidu Memoranduma o razumevanju koji je potpisan u junu ove godine, omogućila je prodor i na nova tržišta, poput Rusije i istočne Evrope.

Povezana vest:  Dupli bonus bodovi ovog petka u bioskopima Cineplexx

PHOTO:  Iervolino Entertainment