Animacija je zabavna i odlična za kreiranje fiktivnih svetova u kojima je sve moguće. Međutim, kako otići korak dalje i iskoristiti ovaj skoro neograničeni potencijal tehnike da bi pričali o nekim ozbiljnim temama iz realnog sveta za koje vi smatrate da su bitne? Kako pronaći ideju za film u ličnom iskustvu ili neposrednom okruženju, i kako je dalje razvijati. U okviru radionice polaznici ubrzano prolaze kroz sve faze kreiranja jednog animiranog filma: od ideje, preko rada na storibordu do same animacije i postprodukcije, i prave (veoma kratak) zajednički film.

Povezana vest:  Poslednji trejler za Ledeno doba otkriva - čeka nas veliki udar

Radionica je namenjena mladima uzrasta od 15 do 22 godine, nije neophodno prethodno iskustvo.

Vreme održavanja: 23-25. mart 2021. godine, 67/68. Martovski festival

Mesto održavanja: Dom omladine Beograda

Učešće je besplatno, broj polaznika ograničen na 10.

Prijave (ime i prezime, kontakt) su obavezne i šalju se na mejl [email protected]

Ana Nedeljković, rođena 1978. u Beogradu, diplomirala i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti, bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom.

Povezana vest:  Novi projekat Darena Aronofskog

Nikola Majdak mlađi rođen 1972. u Sloveniji, diplomirao kameru na Fakultetu dramskih umetnosti, već 20 godina aktivan kao nezavisni snimatelj, animator, reditelj i predavač.

Njihov prvi zajednički film „Rabbitland“ (2013) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Drugi zajednički film „Neputovanja“ (2018) je takođe prikazan na brojnim festivalima (Berlinale, Annecy, Sundance…), kvalifikovan je za Oskara i nominovan za Annie nagradu. Rade na novom animiranom filmu „O novcu i sreći“ i na razvoju prvog dugometražnog animiranog filma „Novi Rabbitland„.

Povezana vest:  Najbolji evropski dokumentarci i kratkometražni filmovi stižu u Srbiju

PHOTO: Rabbitland studio