Tradicija održavanja dečijeg filmskog festivala se nastavlja i ove jeseni, jer najmlađa publika, uvek zanteresovana za kvalitetan kulturni sadržaj to i zahteva! Najpoznatija dečija filmska manifestacija KIDS FEST održaće se  17. put po redu od 18. do 24. oktobra, u bioskopima širom Srbije, a u okviru brižljivo odabranog filmskog programa naći će se i do 18  najkvalitenijih filmskih ostvarenja.

Upečatljivim sloganom „Gradimo novu budućnost“ 17. KIDS FEST ide u korak sa vremenom i  pokazuje da bilo kakav napredak u svetu ne može da se dešava mimo dece, te velikim delima ovogodišnji dečiji filmski festivala ima za cilj da prikaže poučne filmove sa istinskim porukama.

Povezana vest:  Koncert filmske muzike nominovane za ovogodišnjeg Oskara

Svih sedam dana znatiželjna publika moći će da pogleda  animirane i igrane filmove, maštovita ostvarenja i 3D avanture snimljene u okviru svetskih produkcija i koprodukcija, te će na programu ovogodišnjeg KIDS FEST-a biti prisutni filmovi kako evropske tako i američke kienmatografije. Veliki broj filmova je sinhronizovan na srpski jezik, a kao i prethodnih godina KIDS FEST je pripremio raznovrstan program koji je namenjen i teen publici  (od 12 do 17 godina.)

Povezana vest:  Nova saradnja Larija Čarlsa i Saše Barona Koena

Domaćin 17. KIDS FEST-a i ove godine biće Kombank Dvorana, a u Beogradu dečiji filmski festival održaće se i u bioskopu „Cine Grand Capitol park Rakovica“,  dok će u Nišu centri dešavanja festivala biti bioskopi „Vilin grad“ i „Cine Grand Delta Planet Niš“. Pored pomenutih revija filmova,  17. KIDS FEST održavaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

Povezana vest:  WARNER BROS. PICTURES CINESTAR TV i SBB TE VODE NA BUGGY SAFARI U DUBAI

Publika će  celokupan sadržaj festivala moći da pogleda i na onlajn platformi MojOFF za vreme trajanja festivala.

Program festivala biće uskoro dostupan, a sve informacije o festivalu moći će da se pronađu na zvaničnom sajtu KIDS FEST-a (www.kids-fest.com)