Vulkan izdavaštvo je ove jeseni odlučilo da obraduje sve zaljubljenike u trilere. Od Mikaela Jorta i Hansa Rosenfelta stiže švedska i svetska književna senzacija Žrtve koje dajemo, a od jednog od najuspešnijih savremenih nemačkih autora Sebastijana Ficeka roman Igra žmurke.

Ukoliko ste opčinjeni nordijskim noarom, Žrtve koje dajemo pružiće vam iskustvo čitanja u stilu Laša Keplera. Neverovatno inteligentan, ciničan i arogantan, kriminalistički profajler Sebastijan Bergman suočen je s najtežom odlukom, a na vama je da otkrijete da li će učiniti pravu stvar. Pomiren s idejom da su njegovi dani u Riksmordu prošlost, Bergman se posvetio držanju predavanja i pisanju knjiga. Jedina iz bivšeg tima s kojom se povremeno čuje jeste Ursula, a s rođenom ćerkom izgubio je svaki kontakt.

Povezana vest:  Gostovanje predstave Audijencija na sceni Studio JDP

Bergman se vraća na zadatak kada umre jedna od žrtava ozloglašenog silovatelja, kojeg policija mesecima ne može da uhvati. Netrpeljivosti i nesuglasice koje je imao sa svojim timom moraće da ostavi po strani kako bi zločinca priveo pravdi.

„Napetost od prve stranice, zaplet prepun iznenađenja i sjajni likovi.“ – Neue Presse

Autorski dvojac poznat je i po pisanju scenarija za najpopularnije serije švedskog noara. Jort je bio koscenarista serije Volander, a Rosenfelt je poznat kao tvorac nagrađivane serije Most. Takođe, inspirisani likom Sebastijana Bergmana, kreirali su istoimenu seriju, koja je emitovana od 2010. do 2013. godine.

Povezana vest:  Izdavačka kuća Laguna objavila „30 najboljih recepata s kremom NUTELLA"

Roman Igra žmurke dolazi iz pera Sebastijana Ficeka, koji je svojim romanom Terapija s prvog mesta nemačkih top-lista uspeo da svrgne Da Vinčijev kod.

Ubica igra najstariju dečju igru – žmurke. Ali, igrana po njegovim pravilima, ona vodi pravo u smrt. Scenario je uvek isti: ženski leš ostavljen sa štopericom koja otkucava, stegnutom u mrtvačkoj šaci. Zbog morbidne sklonosti da svojim žrtvama vadi oči, ubica je poznat kao Kolekcionar očiju. Jedini koji ga može nadmudriti i zaustaviti u njegovim zločinačkim namerama jeste penzionisani policajac Aleksander Zorbah. On je nakon posebno teškog slučaja promenio profesiju i postao novinar crne hronike, a u svom istraživanju ispratio je sva ubistva koja je Kolekcionar počinio. Stvari se menjaju kada pored jednog leša pronađu Zorbahov novčanik. Kolekcionar želi da Zorbah igra njegovu igru, a on, da bi odbranio svoj ugled i spasao nevine žrtve, otpočinje napetu „igru žmurke“ s opasnim ubicom.

Povezana vest:  Balet Torina na Beogradskom festivalu igre

„Veličanstveno. Briljantno. Knjiga zbog koje će vam se jeza spuštati niz kičmu.“ – The Times

Priče o genijalnim istražiteljima i njihovoj hrabroj borbi za pravdu možete pronaći na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.