U okviru ciklusa tribina pod zajedničkim nazivom IDENTITET SRPSKOG FILMA- SRPSKI FILM U 21. VEKU, koji realizuje Filmski centar Srbije u saradnji  sa Domom omladine Beograda, u sredu, 15. decembra u 19 časova održaće se Tribina „Mogućnosti i aspekti regionalne saradnje“. Tribina će se održati u hibridnom obliku, u Domu omladine Beograda, u Sali Amerikana i preko Zoom-a. Moderator tribine je Dragan Nikolić, filmski reditelj, dramaturg i urednik filmskog programa Doma omladine Beograda.

Povezana vest:  Daniel Radcliffe: Osećam se prestaro za ulogu Harryja Pottera

Na tribini učestvuju: Iva Plemić-Divjak, producentkinja-Srbija,  Amra Bakšić Čamo, prducentkinja-BiH, Danijel Hočevar, producent-Slovenija, Ivan Đurović, producent-Crna Gora, Labina Mitevska, producentkinja- Makedonija i Siniša Juričić, producent-Hrvatska, kao i predstavnici Filmskih centara iz regiona.

Tribina Mogućnosti i aspekti regionalne saradnje na poseban način doprinosi stvaranju šire vizure finansiranja filmova. Ali ne samo to, ona ima za cilj da predstavi različite aspekte i mogućnosti saradnje u regionu, i na koji način ta saradnja doprinosi razvoju nacionalnih kinematografija sa jedne strane, i kinematografije regije sa druge strane.

Povezana vest:  Mark Volberg u komediji

Filmski centar Srbije su saradnji sa Domom omladine Beograda želi da serijom tribina strateški osmisli, koncipira i problematizuje neka od aktuelnih i vitalnih pitanja domaćeg filma i kinematografije u regionu. Teme tribina prilagođene su najpre potrebama mlađe generacije u cilju da praktično doprinesu i pre svega usmere filmske stvaraoce, od pitanja kako doći do prvog filma, do načina distribucije filmova i njihovog prisustva na filmskim festivalima u svetu.

Povezana vest:  Drugi deo animirane priče o prijateljstvu i životinjama uskoro u bioskopima!