Trenutno je u bioskopima aktuelna Dizni i Piksar sinhronizovana animacija „Baz Svetlosni“ (Lightyear). Baz je junak koji je nadahnuo „Priču o igračkama“ on je samopouzdan, ambiciozan, lojalan svemirski rendžer koji je posvećen zadatku. Voli svoj tim i uzbuđenje koje mu njegov posao pruža. Inspiraciju za konačni Bazov izgled autori animacije pronašli su u astronaustskoj uniformi NASE i klasičnoj vojničkoj uniformi, kao i to da su osmislili čak 15 kostima za Baza, od kojih se devet pojavilo u finalnoj verziji crtaća.  Ali da li ste znali da Baz Svetlosni nije bila prva opcija za ime svemirskog rendžera?
Dok Baz pokušava da pronađe put kući kroz prostor i vreme, pridružuje mu se grupa ambicioznih regruta i njegov šarmantni robot pratilac mačka, Soks. Dolazak Zurga sa prisustvom svoje impozantne vojske nemilosrdnih robota i misterioznim planom komplikuje stvari i preti misiji.
Kada su kreatori iz Piksara osmišljavali igračku Baza Svetlosnog nekoliko imena je bilo u igri, poput Vremenski Morf, kao i Mesečev Lari, dok je pobedu odneo orignilni, lako pamtljivi  Baz Svetlosni.
Povezana vest:  Supruga Džonija Depa podnela zahtev za razvod
Takođe, jedna od trivija u vezi sa crtaćem jeste i to da je reditelj crtaća Angus Meklejn sve likove nazvao po imenima postova iz njegovog rodnog Portlanda, Oregon, te se tako zovu Ališa i Izi Hotorn (most Hotorn), Darbi Stil (most Stil), Mo Morison, nadzornik misije Selvud (most Selvud), šef bezbednosti Fremont (most Fremont), i poručnik Burnsajd (Burnsajd most).
Ukoliko još uvek niste, pohitajte u najbliži bioskop i pogledajte crtani  „Baz Svetlosni“.
Povezana vest:  Pogledajte fantastični trejler za film "Lovac i ledena kraljica"