Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo bioskopski start filma VAVILON (BABYLON), koji, iako pred publiku stiže 12. januara, zasigurno predstavlja ostvarenje koje će u umetničkom smislu obeležiti 2023. godinu!

Vizuelno spektakularan, muzički lucidan, film VAVILON predstavlja svojevrsni omaž Holivudu i sedmoj umetnosti i na do sada neviđen način oslikava period Zlatne ere filmske industrije.

U istoriji kinematografije malo je projekata kao što je VAVILON, film u koji je reditelj i scenarista Dejmijen Šazel tokom 15 godina tkao svoj talenat, predanost, vizionarski pristup i istraživački rad.

Glumačka ekipa, predvođena nekim od najzvučnijih imena Holivuda i najvažnijim predstavnicima filmske umetnosti, neprevaziđenim Bredom Pitom i Margo Robi, dotaći će svaku emociju svojih gledalaca i izmamiti i osmehe i suze.

Povezana vest:  Festival južnokorejskog filma u Čačku

U ulogama koje će bespogovorno obeležiti njihove karijere, Bred Pit, Margo Robi i Dijego Kalva vode nas kroz hipnotišući vrtlog snova, koji za retke postaju stvarnost.

Sirova i iskrena energija koja se prenosi sa velikog platna pomoći će nam da osetimo sav glamur slave ali i da upoznamo mračne kutke koje ona sa sobom nosi.

VAVILON za koji se može reći da je veliki, sveobuhvatan i važan kao i sam život, ogledalo je filma, ljudi koji ispred i iza kamere učestvuju u stvaranju čarolije i predstavlja prikaz jednog vremena; vremena u kom je umetnost u sprezi za strasnom željom, dekadentnim oslobađanjem i vrhunskim talentom pokretnim slikama udahnula život, boju i zvuk.

Povezana vest:  Uskoro treći deo filma "Posetici"

O FILMU: U režiji Dejmijena Šazela, VAVILON je originalna priča epskih razmera smeštena u Los Anđeles 1920ih, predvođena Bredom Pitom, Margo Robi, Dijegom Kalvom, kao i ansamblom koji čine Džovan Adepo, Li Jun i Džin Smart. Priča o ogromnoj ambiciji i nečuvenim ekscesima, prati uspone i padove više likova tokom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti koja je vladala u počecima Holivuda.

Od 12. januara epski spektakl simboličnog naslova VAVILON prikazivaće se u odabranim bioskopima: Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx BEO Beograd, Cineplexx Galerija Belgrade, CineStar Ada Mall Beograd, Tuckwood Cineplex, Cine Grand Capitol Park Rakovica, mts Dvorana, Cineplexx Promenada (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), Arena Cineplex (Novi Sad), Cineplexx Niš, Cineplexx BIG Kragujevac, CineStar (Zrenjanin), CineStar (Pančevo), CineGrand (Niš), Vilin Grad (Niš), Kulturni centar (Jagodina), Centar za kulturu (Lazarevac), Brana Crnčević (Ruma), Cinema 213 (Nikšić), Cadmus Cineplex (Budva) i Cineplexx MNE Delta City (Podgorica).

Povezana vest:  Selekcije koje ne smete propustiti!

Od 19. januara film stiže na redovne repertoare svih bioskopa.

Foto: Paramount Pictures