Beogradska premijera „Princeze i žapca“

main KissTheFrog12_8_08.jpg_rgbU „Domu sindikata“ danas sa početkom u 18 časova biće premijerno prikazan najnoviji crtani film koji nam dolazi iz kuće Disney – „Princeza i žabac“. Ovaj animirani fil zbog korišćenja ručne animacije podseća na klasična ostvarenja, ali je novost u njemu što je glavna junakinja crnkinja.

Novi crtać studija „Volt Dizni“ „Princeza i žabac“ biće premijerno prikazan u velikoj dvorani „Doma sindikata“, a redovne projekcije kreću četiri dana kasnije, najavio je domaći distributer Taramount.
U najnovijem ostvarenju „Princeza i žabac“, animiranoj komediji smeštenoj u Nju Orleans, reditelji Ron Klements i Džon Masker nam predstavljaju zabavnu mešavinu avanturističke priče, zavodljivih likova i nezaboravne muzike.

Povezana vest:  Džulija Roberts primila nagradu Donostija

174_FROG_09.0_044.00_COMP_V01.0017Od tvoraca „Male sirene“ i „Aladina“ stiže moderan preokret klasične priče o princezi Tijani i princu žapcu, koji očajnički želi ponovo da bude ljudsko biće i sudbonosnom poljupcu koji će ih oboje odvesti u urnebesnu avanturu kroz mistične rečne rukavce u Luizijani.

„Princeza i žabac“ označava povratak ručno nacrtane animacije uvažene ekipe Maskera i Klemensa, uz muziku kompozitora nagrađenog Oskarom, Rendija Njumena.

Povezana vest:  Dečji filmski matine u Malom bioskopu DKSG ovog i sledećeg vikenda

Film će predstaviti jednu novu „Diznijevu“ princezu (po prvi put glavna junakinja i to princeza je crnkinja), novu veliku bajku, kao i povratak „Diznijevog“ mjuzikla koji podseća na klasike poput „Lepotice i zveri“, „Kralja lavova“ ili „Aladina“.

238_FROG_99.0_047.00_Tianna_Naveen_human_4KGlasove u filmu „Princeza i žabac“ pozajmljuje šarenolika ekipa glumaca – Anika Noni Rouz, glumica nagrađena Tonijem, igra glavnu junakinju Tijanu, internacionalna zvezda Bruno Kampos je princ Navin, romantični svitac Rej je Džim Kamings, dok je glas Tijaninoj majci pozajmila slavna Opra Vinfri.

Povezana vest:  Film o Radivoju Koraću na festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi