Marvel studio najavio je za novembar mesec nastavak filma „Kapetan Marvel 2“ o jednoj od najznačajnijih junakinja u filmskom univerzumu. Nakon što je 2019. godine u bioskopima prikazan prvi deo franšize, sa Bri Larson i Semjuel L. Džeksonom u glavnim ulogama i nakon četiri godine pauze pred Marvelovom heroinom Kerol Denvers javljaju se neki novi izazovi.

Kerol Denvers i Nik Fjuri ponovo se susreću, za njega je ona buntovno dete Mlečnog puta, on za nju omiljeni jenooki spletkaroš.

Povezana vest:  Svečano otvoren 15. Filmski festival Merlinka

Iako je Kerol povratila identitet koji su joj oduzeli pripadnici tiranske Kri vrste i osvetila se Vrhovnoj inteligenciji, ona mora ponovo da preuzme teret destabilizovanog univerzuma. Kada je dužnost dovede do Crvotočine povezane sa Kri revoluciom, njene moći prepliću se i mešaju sa moćima Kamale Kan, poznate kao Ms. Marvel i moćima zaboravljene nećake, sada S.A.B.E.R. astronautkinje, Monike Rambo. Ovaj izuzetan trio mora da nauči kako da zajedno i udruženo radi kako bi spasao univerzum.

Povezana vest:  Premijera filma ONO ŠTO NAS NE UBIJE 07. novembra

Kerol se prvi put pojavila 1968. godine i u priči ona je oficir američkog vazduhoplovstva. Od 2012. ova protagonistiknja Marvelovih stripova nosi titulu Kapetan Marvel.

Rediteljka filma je Nia Dakosta (Candyman), a pored glavnog dvojca uloge tumače i  Zave Ešton, Mohan Kapur, Sagar Šaik, Zenobia Šrof i Park Seo-Džon. The Marvels u bioskope stiže 10. novembra.

U NASTAVKU POGLEDAJTE NOVI OBJAVLJEN TREJLER ZA FILM „KAPETAN MARVEL 2“

Foto: Laura Radford. © 2023 MARVEL.