Glumci Ninoslav Ćulum i Vladimir Maksimović dobili su nagradu za najbolju mušku epizodnu ulogu za uloge blizanaca u filmu Ovuda će proći put“ na festivalu Filmski susreti u Nišu.

Ninoslav Ćulum je o svom liku u filmu Nine Ognjanović rekao: „Petar i Pavle su jedna uloga dva lika, što nimalo nije bila olakšavajuća okolnost, naprotiv. Kao i što to inače biva, blizanci se dopunjuju a i razlikuju, toliko smo pokušali a verujem i uspeli u glumačkoj interpretaciji ova dva lika.

Nagrada mi je bitna jer dolazi sa najstarijeg festivala, sa jedinog glumačkog festivala i festivala gde nas kolege ocenjuju. Takođe, nagrada je veoma značajna jer tradicionalno niška publika je ta koja voli i čuva svoje glumce, tako mi je drago da sam se na neki način upisao među nagrađivane,” naglasio je Ćulum.

Povezana vest:  Meri Džej Blajdž u ulozi Nine Simon

Vladimir Maksimović je o liku Pavla, Petrovog brata blizanca, kazao: „Rad na Pavlu je bio vrlo uzbudljiv i izazovan jer smo ih pravili na liniji između stripa i realnog. Naravno rediteljka Nina Ognjanović je bila uvek tu da nas pridržava da tu liniju nigde ne pređemo, i pored nje cela ekipa iz Toplog Dola.”

Ovo mi je prva filmska nagrada i sama ta činjenica govori koliko mi je nagrada draga. Pored toga veliko je zadovoljstvo stati na tvrđvu niškog festivala ali i velika odgovornost jer sam svestan ko je tu stajao pre mene, izjavio je Maksimović.

Film Nine Ognjanović će od oktobra biti prikazan u domaćim bioskopima.

Podsetimo „Ovuda će proći put“ svetsku premijeru je imao na Slamdance festivalu u Americi gde je dobio nagradu publike i specijalnog priznanje žirija, dok je domaća premijera održana na ovogodišnjem beogradskom FEST-u na kom je film osvojio nagradu publike. Film je nagrađen i na Internacionalnom filmskom festivalu Riviera u Sestri Levante u Italiji gde je osvojio nagradu studentskog žirija, dok je na festivalu Mammoth Lakes u Kaliforniji ostvarenje Nine Ognjanović dobilo dve nagrade, nagradu publike i žirija za najbolji film. Autorka ostvarenja dobitnica je i nagrade za najboljeg reditelja debitanta na nedavno održanom Ravno selo festivalu. Film je na nedavno završenom festival u Somboru osvojio nagradu Ernest za najbolji, glumica Jana Bjelica je osvojila nagradu za najbolju mladu glumicu, dok je glumac Zlatan Vidović dobio posebno priznanje za upečatljiva glumačka ostvarenja u tri filma.

Povezana vest:  Jennifer Lawrence kao Katniss i u drugom delu 'Igri gladi'

Radnja filma smeštena je u odsečeno, zaboravljeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen autoput. U selo, osim autoputa, stiže i stranac. Meštani, puni nepoverenja i straha prema promeni koju put donosi, sumnjaju da i stranac ima neke veze sa tim i da skriva svoje prave namere. Nekoliko nesporazuma i laži je dovoljno da netrpeljivost meštana prema strancu preraste u otvoreni sukob, a Jana, devojka iz sela koja se zaljubila u stranca, shvata da je ona jedina koja može da ga spasi od opasnosti koja se nad njim nadvila. Uloge u filmu tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

Povezana vest:  Venčali se Brad Pitt i Angelina Jolie?!

„Ovuda će proći put” podržan je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije i Filmskog centra Srbije. Producent filma je Pointless Films, dok su koproducenti Fakultet dramskih umetnosti i Radio Televizija Srbije.

Foto: Radule Perišić/ATA Images