Film Alekseja Balabanova Morfijum otvara 38. FEST

MorphiaPredstojeći, 38. filmski festival FEST, koji će biti održan od 19. do 28. januara u Beogradu, biće otvoren projekcijom filma „Morfijum“ ruskog reditelja Alekseja Balabanova, saopšteno je iz Direkcije FEST-a. 
Balabanov, čiji je novi film snimljen prema pripoveci Mihaila Bulgakova „Beleške mladog lekara“ biće, ujedno, jedan od gostiju ovogodišnjeg FEST-a, navodi se u saopštenju. 
Dodaje se da će prodaja ulaznica za predstojeći festival početi 1. februara na blagajni Bilet servisa, kao i na blagajnama Sava centra, Kulturnog centra Beograda i Kinoteke. 
Popust od 10 odsto za kupovinu kompleta karata važiće od 1. do 7. februara. 
Na 38. Festu u šest programa biće premijerno prikazana 64 filma iz tridesetak zemalja. 
Pored takmičarskog programa „Evropa van Evrope“, i ove godine biće prikazani najbolji filmovi s prestižnih svetskih festivala u tradicionalnom programu „Horizonti“, zatim ciklus filmova novih autora „Otkrića“, kao i program dokumentarnih filmova „Činjenice i slagalice“. 
Najavljen je i specijalni kratki program „Zimske pomorandže“ posvećen izraelskom filmu, tradicionalni program „Fantazija“, kao i prateći ciklus „Otvarajući šampanjce“ koji će biti priređen u Muzeju Jugoslovenske kinoteke. 
Publika će biti u prilici da vidi nove filmove Larsa fon Trira, Kena Louča, Anga Lija, Patrisa Šeroa, Vernera Hercoga, Karena Šahnazarova, Romana Polanskog, braće Koen, Martina Skorsezea, Klinta Istvuda, Sema Mendeza, Alekseja Balabanova i mnogih drugih autora. 

Povezana vest:  Nova devojka Hju Granta trudna?