Saga se nastavlja: nagrađivani reditelj Denis Vilnev ponovno se upušta u naučno-fantastični spektakl „Dina: Drugi deo“, sledeće poglavlje čuvenog romana Dina Franka Herberta, s proširenim međunarodnim glumačkim ansamblom. Film studija Warner Bros. Pictures i Legendary Pictures predstavlja dugo očekivani nastavak filma „Dina“, koji je osvojio šest Oskara 2021. godine. Novi karakterni plakati pružaju uvid u izgled likova iz prvog dela i otkrivaju koje zvezde očekujemo u nastavku, dok je muziku za film ponovo skladao slavni Hans Zimmer.

„Dina: Drugi deo“ u distribuciji Blitza stiže u bioskope 29. februara 2024.

O FILMU

„Dina: Drugi deo“ istražuje mitsko putovanje Pola Atreidesa dok se udružuje s Chanijem i Fremenima na putu osvete zaverenicima koji su uništili njegovu porodicu. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine svemira, nastoji da spreči užasnu budućnost koju samo on može da predvidi.

Povezana vest:  ITALIJANSKI FILM "ČAROBNE NOĆI" U BIOSKOPIMA OD 18. JULA

Vilnev je režirao film prema scenariju koji je napisao zajedno s Džonom Spejtsom prema Herbertovom romanu. Producenti filma su Meri Parent, Kail Bojter, Vilnev, Tanja Lapoint i Patrik Mekormik. Izvršni producenti su Džošua Grode, Herbert V. Gejns, Džon Spejts, Tomas Tul, Brajan Herbert, Bajron Merit, Kim Herbert, a Kevin J. Anderson je kreativni savetnik. Vilnev ponovno sarađuje sa svojim kreativcima iz filma „Dina“: Greg Frazier, dobitnik Oskara za direktora fotografije; Patris Vermet, dobitnik Oskara za scenografa; Džo Voker, dobitnik Oskara za montažera; Pol Lambert, dobitnik Oskara za supervizora vizuelnih efekata; i Džeklin Vest, nominovana za Oskara za kostimografiju. Oskarovac Hans Zimer ponovo je tu da komponuje muziku.

Povezana vest:  20th Century Boys Trilogy u Domu omladine

Epski spektakl adaptiran prema istoimenom bestseleru Franka Herberta vraća se na veliko platno s prvoklasnim glumačkim ansamblom: Timotijem Šalameom, nominovanim za Oskara („Vonka,“ „Zovi me svojim imenom“), Zendajom („Spider-Man: Daleko od kuće,“ „Malcolm & Marie,“ „Euforija“), Rebekom Ferguson („Nemoguća misija – Osveta“), nominovanim za Oskara Džošom Brolinom („Osvetnici: Kraj igre,“ „Mleko“), nominovanim za Oskara Ostinom Batlerom („Elvis,“ „Bilo jednom u Holivudu“), nominovanom za Oskara Florens Pju („Crna udovica,“ „Male žene“), Dejvom Bautistom (filmovi „Čuvari galaksije,“ „Tor: Ljubav i grom“), dobitnikom Oskara Kristoferom Vokenom („Lovec na jelene,“ „Lak za kosu“), Leom Sejdou („Džejms Bond“ franšiza i „Zločini budućnosti“), Suheilom Jakub („Braća,“ „Klimaks“), Stelanom Skarsgardom („Mama Mia!,“ „Osvetnici: Era Altrona“), nominovanom za Oskara Šarlot Rampling („45 godina,“ „Ubistvo po nalogu“) i dobitnikom Oskara Havijerom Bardemom („Nema zemlje za starce,“ „Biti Rikardosi“).

Povezana vest:  Demi Mur za knjigu o braku s Eštonom dobila 2 miliona dolara!