Sedamnaesti Kustendorf održaće se od 23. do 27. januara 2024. godine na Mećavniku, Mokra Gora.

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf čiji je osnivač nagrađivani reditelj Emir Kusturica, jedan je od retkih festivala u svetu na kome je na svakom koraku vidljiva razmena energije mladih i iskusnih umetnika, a koji ugošćava proslavljene autore, glumce i muzičare, te brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz celog sveta, kao i druge eminentne goste iz sveta filma.

Povezana vest:  Kris Hemsvort u trileru

Kustendorf je do sada ugostio renomirane autore, glumce i muzičare, brojne mlade filmske stvaraoce i studente filmskih škola iz celog sveta, kao i druge istaknute goste iz sveta filma. Uvaženi gosti među kojima su Paolo Sorentino, Met Dilon, Lav Dijaz, Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Žak Odiard, Džim Džarmuš, Odri Totu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Ruben Estlund i mnogi drugi bili gosti Kustendorfa.

Povezana vest:  Sandra Bulok se oglasila u javnosti

Filmski i muzički festival održava se svake godine u januaru na Mećavniku. Pored velikog broja istaknutih autora i studenata iz celog sveta,  Kustendorfu prisutvuju i predstavnici brojnih medija iz zemlje i inostranstva. Zbog izuzetne atmosfere, festival se, prema mišljenju jednog od najčitanijih filmskih portala u Americi, Muvimejkera (Mooviemaker), tri puta našao među najboljim svetskim festivalima koje biraju renomirani filmski radnici: scenaristi, reditelji, producenti, kritičari itd…

Povezana vest:  Zvezde i političari odaju počast legendarnoj Liz Tejor

Foto: V. M./ATA Images