Nedavno se pojavio trejler filma „Dražen“, koji govori o životu čuvenog jugoslovenskog i hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića. Posebno zanimljivo je da u ovom filmu  baš Mile Kekin  tumači ulogu legendarnog trenera Mirka Novosela.  Film „Dražen“ u režiji Danila Šerbedžije i produkciji Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera iz produkcijske kuće Kinoteka, trebalo bi da premijerno bude prikazan  22. oktobra na 60. rođendan čuvenog košarkaša.

Film prati Dražena Petrovića  od dečačkih dana u Zagrebu do odlaska u NBA ligu, a sniman je na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku.

Povezana vest:  Dobitnici nagrade Underground Spirit 18. Festivala evropskog filma Palić Ola Simonson i Johanes Stjerne Nilson

Uskočiti u ulogu legendarnog Mirka Novosela nije bilo nimalo lako iako Kekin već od ranije ima dosta glumačkog iskustva. Pripremao se mesecima kako bi što bolje prikazao lik i delo Mirka Novosela na Draženovom putu do uspeha.

„Za početak sam pogledao sve o Mirku Novoselu i Ciboni što sam mogao, sve dokumentarce, snimke i njegova gostovanja u sportskim emisijama. Mirko mi se učinio kao vrlo fokusiran, disciplinovan i pragmatičan  čovek, nije pio alkohol, nije bio sklon nekim ekstravagancijama. Nije lako tumačiti likove bez nekih većih poroka ali srećom je Mirko imao i svoju temperamentnu stranu.“  – rekao je Kekin i dodao “  bilo je vrlo izazovno za čoveka moje visine da glumim sa dvometrašima ali sam baš uživao a naročito u sceni kad kao trener objašnjavam nova  košarkaška pravila . Filmska ekipa je bila takva da mi nakon zadnjeg dana snimanja bilo nekako žao što se već završilo. Nemam sumnje da će publika uživati u filmu.“

Povezana vest:  Džordž Kluni igra glavnu ulogu u „The Descendants“

Mile Kekin nastavlja svoju vrlo uspešnu turneju „Soundtrack za život“ na kojoj izvodi pesme iz svih faza svog autorskog rada, od prvih albuma Hladnog piva do danas. U Srbiji ga očekujemo od septembra meseca nadalje i to u ovim gradovima:

14.9. Niš

1.11. Novi Sad

2.11. Beograd

„Soundtrack za život“ dostupan je na svim digitalnim servisima:
https://bfan.link/soundtrack-za-zivot

Povezana vest:  Očaravajući trejler za film „Pijev život“

Mile Kekina pratite na njegovom InstagramuFacebooku  i  YouTube kanalu

Foto: Marina Uzelac