Festival srpskog filma fantastike, koji će biti održan u Beogradu od 29. septembra do 1. oktobra 2024. godine u Dvorani Kulturnog centra Beograda, raspisao je konkurs za prijavu filmova koji će se takmičiti za nagradu Koskar, a koja se dodeljuje za najbolje kratke filmove iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i sveta, saopštio je organizator, udruženje Mladi kadrovi.

Povezana vest:  Urnebesna komedija uoči Dana zaljubljenih: „Šansa mog života“ u „Koloseju“ od 10. februara

Na konkursu će biti uzeti u obzir filmovi koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta.

Rok za slanje radova je 15. avgust 2024. godine, uz obavezne engleske titlove.

Nagrada Koskar se u srpskoj selekciji dodeljuje u tri kategorije: najbolji film, najbolja režija i najbolji scenario, a po jedan Koskar se dodeljuje najboljem filmu iz regiona bivše Jugoslavije i filmu iz drugih zemalja sveta.

Povezana vest:  Rajan Goslin i Mila Kunis u adaptaciji "Pedeset nijansi"

Novina ove godine je uvođenje posebnog, malog Koskara za filmove omladinaca iz Srbije, čiji tvorci imaju manje od 18 godina.

Filmovi koji se takmiče za nagradu treba da obrađuju neku od tema fantastike (horor, epska, folklorna, urbana, naučno-fantastični).

Celovečernji filmovi neće moći da se takmiče za ovu nagradu, ali će biti prikazani u off programu Festivala.

Povezana vest:  Meril Strip u ulozi Margaret Tačer

Filmove treba slati putem WeTransfera, Google Drivea ili onlajn skrinera na mejl festivala: [email protected], a veličina fajla ne sme prelaziti 2GB.

Foto: Danijela Radojković