beli_beli_svet_1

Film Beli,beli svet na Trajbeka festivalu u Njujorku

 

Film „Beli, beli svet“ Olega Novkovića biće prikazan na Trajbeka film festivalu, koji će biti održan u Njujorku od 20. aprila do 1. maja 2011. godine, u okviru programa „Pogledi“ (Viewpoints). U internacionalnoj selekciji „Pogledi“ američkoj publici, predstavnicima industrije i medija biće prikazano devet dokumentarnih i jedanaest igranih filmova iz celog sveta, saopšteno je iz distributerske kuće „Megakom film“.

Povezana vest:  Džastin Timberlejk i Skarlet Johanson ponovo zajedno?!

U okviru programa „Pogledi“ biće prikazani filmovi koji imaju jedinstven autorski pečat i osobenu perspektivu u tretiranju tema, a istovremeno, naročito u igranoj selekciji, proširuju stilske potencijale filma kao medija.

Za učešće na Trajbeka festivalu, čiji je osnivač glumac Robert de Niro, takmičilo se 5.624 filma, što je rekordan broj prijavljenih filmova do sada. Projekciji na Trajbeka film festivalu prisustvovaće reditelj Oleg Novković, glavni glumac i producent filma Uliks Fehmiu i producentkinja Milena Trobozić Garfield.

Povezana vest:  Pobednik Festivala istočno-evropskog filma srpski film ''Beli, beli svet"

Film „Beli, beli svet“ nagrađen je na festivalima u Švajcarskoj, Francuskoj, Nemačkoj, a prikazan je i u Argentini, Meksiku i Koreji.