cinema_city_otvaranje

Konkurs festivala Cinema City „Up to 10 000 bucks“

Festival Cinema City, koji se održava od 18. do 25. juna 2011. u Novom Sadu, u petak 11. marta zvanično otvara konkurs za selekciju „Up to 10 000 bucks“.  Selekcija je takmičarska, a predstaviće filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara i autore koji su bili dovoljno hrabri i kreativni da svoju ideju sprovedu u film sa malo novca.  Konkurs će biti otvoren do 5. aprila, a svi koji žele da se prijave mogu to da učine putem formulara na sajtu festivala www.cinemacity.org/do10000/. Pobednički film ove selekcije osvojiće i novčanu nagradu od  2 000 dolara.

Povezana vest:  Premijera animiranog filma "Pevajmo" 17. decembra u bioskopu Cineplexx Delta City

Selekcija „Up to 10 000 bucks“ predstavlja jednu od najatraktivnijih selekcija festivala Cinema City koja uz brojnu publiku, svake godine otkriva nove talente i pruža im šansu za afirmisanje u filmskoj umetnosti. Autori izabranih filmova iz celog sveta biće gosti festivala, i imaće priliku da se upoznaju i edukuju kroz učešće u brojnim radionicama kao i na  master-klasovima eminentnih filmskih autora. Selektor programa je Srđan Koljević, reditelj filma „Žena sa slomljenim nosem“, koji je na prošlogodišnjem Cinema City festivalu osvojio Grand Prix za najbolji domaći film. Filmovi koji se prijavljuju za konkurs potrebno je da nisu snimljeni pre 2010. godine, a sve vrste i žanrovi filmova – kratki, dokumentarni, animirani, igrani, su dobrodošli.

Povezana vest:  Džef Bridžiz izdaje album na leto

„Up to 10 000 bucks“ predstavila je autore i filmove iz Srbije, Japana, Grčke, Izraela, Libana, Nemačke, Amerike, Novog Zelanda, Gruzije i mnogih drugih. Nagradu IBIS za najbolji film prošle godine osvojio je Nikola Ljuca za film „Četvrtak“ i time po tradiciji festivala postao prvi član žirija za 2011.