ma_nije_on_takav

Ma nije on takav premijerno u Sava centru

 

Akciona komedija reditelja i scenariste Miroslava Petkovića „Ma, nije on takav“, u kome glavnu ulogu prevaranta i zavodnika žena igra Dragan Bjelogrlić, imaće bioskopske premijere 16. marta u beogradskom Sava centru i 17. marta u „Areni sinepleks“ u Novom Sadu.

Petković je rekao danas na konferenciji za novinare da se nada da će njegovom filmskom prvencu pomoći to što su se gledaoci vratili u domaće bioskope zahvaljujući uspehu Bjelogrlićevog režiserskog debija „Montevideo, Bog te video“.

-Nadam se da će na talasu ‘Montevidea’ i moj film imati dosta dobru gledanost. ‘Ma, nije on takav’ po sadržaju i karakteristikama tipični je bioskopski film. Bio nam je cilj da pružimo zadovoljstvo domaćoj publici i da je vratimo u bioskope. Nadam se da ćemo imati uspeha – rekao je Petković.

Povezana vest:  Bred Pit bi rado igrao Spejdermena

Priču češkog pisca Karela Čapeka (1890-1938) „Avanture bračnog prevaranta“ Petković je preradio u scenario „prilagođen našem vremenu i okolnostima“, a film je nadahnut akcionim komedijama iz osamdesetih, mada režiser ističe da mu nedostaje „pet dobrih potera i 20 automobila da odlete u vazduh“.

U filmu snimljenom još krajem 2007. godine, a premijerno prikazanom letos na Filmskim susretima u Nišu, Bjelogrlić igra naizgled šarmantnog i pouzdanog Boška, zapravo prevaranta koji se udvara i izvlači novac od usamljenih žena.

Povezana vest:  Animirani film o dečaku koji nosi svetlost, „Toni, Šeli i magično svetlo”, u domaćim bioskopima

Sve kreće naopako kada stupi u vezu sa sestrom moćnog tajkuna koja zbog neuzvraćene ljubavi seče vene, a želeći osvetu njen brat šalje opasne tipove u poteru za Boškom, koga traži i inspector Gavrić, koga igra Gordan Kičić.

-Scenario je zaista bio jedan od najzanimljivijih koje sam imao priliku da pročitam. Uloga Boška je vrlo zanimljiva i netipična. Karakteristika filma i scenarija su netipični likovi za našu kinematografiju, to je meni bilo inspirativno. Uživao sam dok sam radio film, jer nisam igrao mnogo ljubavnike – rekao je Bjelogrlić.

Pored Belogrlića i Kičića u filmu igraju Zoran Cvijanović, Iskra Brajović, Branka Pujić, Aleksandra Simić, Goran Radaković, Bojan Dimitrijević, Ivana Mihić, Neda Arnerić, Ana Sakić, Tihomir Arsić i drugi.

Povezana vest:  Akciona fantazija "G.I. JOE - ZMIJSKE OČI" u bioskopima od 22. jula

Radaković je izrazio nadu da će „Ma nije to on“ uz „Montevideo“ biti „jedan od filmova koji vraća veru u srpski bioskopski film, jer često gledamo domaće filmove koji su odbili ljude od odlaska na bioskop“.

Cvijanović, čija producentska kuća „Jodi“ stoji iza „Ma, nije on takav“, zahvalio je Bjelogrliću što je njegov „Montevideo, Bog te video“ vratio u život bioskope u Srbiji i izrazio nadu da će to I Petkovićevom filmu „dati neki vetar u leđa“.