cc_logo

Cinema City od 18. do 25. juna

Internacionalni Festival filma i medija Cinema City održaće se od 18. do 25. juna 2011. u Novom Sadu. Tokom osam dana Novi Sad će ponovo postati grad – festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima. Cinema City festival obeležiće brojni noviteti kao i premijere domaćih i stranih filmova i ugledni gosti iz sveta filma.

Povezana vest:  NASTAVAK DIZNIJEVOG KLASIKA,"POVRATAK MERI POPINS" OD SUTRA U SVIM BIOSKOPIMA

Cinema City u 14 selekcija prikazuje preko 150 filmova, više od sto premijera u pet zatvorenih i dva open air bioskopa, i dodeljuje 20 nagrada za domaći, internacionalni i niskobudžetni film.

Izuzetna posećenost, pozitivna festivalska atmosfera i kvalitetan filmski program obeležile su prethodni Festival filma i medija Cinema City. Tokom devet dana kroz bioskopske arene prošlo je nešto više od 80.000 gledalaca. Najatraktivnije lokacije – Katolička porta i Dunavski park i ove godine će, uz tehnički kvalitetne projekcije, prikazati aktuelnu svetsku kinematografiju.

Povezana vest:  Bule Goncić kao gospodin Pibodi i debitant Vasa Prvulović kao Šerman u sinhronizaciji komične avanture na srpski jezik

Cinema City ima više od 500 akreditovanih gostiju, među kojima su filmski autori, reditelji, glumci, predstavnici svetskih festivala i filmskih institucija, novinari, umetnici. Pored prestižnih imena iz sveta filma, festival u okviru selekcije “Up to 10 000 bucks” ugosti preko 100 mladih autora, koji predstavljaju budućnost domaće i svetske kinematografije