Zduhac_znaci_avantura

Sutra premijera Zduhača

 

Pustolovna omladinska komedija režisera i scenariste Milorada Milinkovića „Zduhač znači avantra“ biće premijerno prikazana sutra uveče u beogradskom Sava centru, a zatim 6. aprila u „Areni sinepleks“ u Novom Sadu i 21. aprila u Banjaluci, saopštili su danas producenti.

-Volim filmove koji su zabavni i duhoviti, ali imaju i ‘nešto’ što im daje dublju notu, zbog čega film ne zaboravite čim izađete iz sale, već vam u malom mozgu ostaju slike, pitanja ili emocije. Nadam da je film takav. Plus je činjenica da je reč o ‘road’ komediji – istakao je Milinković.

„Zduhač“ prati tinejdžere Nenada iz Trebinja (Zlatan Vidović) I rođaka mu Uroša (Vujadin Milošević) iz Beograda, kao i razredne drugarice Mariju (Jelisaveta Orašanin) i Sindi (Katarine Ilić), koji na letnjem raspustu kroz brojne pustolovine stižu do Banjaluke, gde se održava regionalni festival neafirmisanih rok izvođača „Demofest“.

Povezana vest:  Ništa od muzeja Brusa Lija u Hong Kongu

Ulogu lakomislenog i nadobudnog Uroša, Milošević je preneo iz omladinske serije „Totalno novi talas“, koju je nedavno prikazala televizija Hepi, što je slučaj i sa likovima Orašaninove, Ilićeve i drugih iz „Zduhača“.

-Uroš je tinejdžer koji se još nije pronašao i ničeg se nije dohvatio ozbiljno, već površno ide kroz život. Takvi klinci su oko nas na svakom koraku danas. Film preporučuje plejada mladih glumaca I dosta duhovitih momenata – rekao je Milošević.

Režiser filmova „Čitulja za Eskobara“ i „Mrtav ladan“ Milinković je svoju novu komediju, nazvanu po mitološkom vidovitom čoveku Zduhaču, radio letos tokom „Demofesta“, a pored Banjaluke snimalo se u Trebinju i delom u Beogradu, uz ekipu glumac iz Srbije i Republike Srpske.

Povezana vest:  Traži se najslađi monstrum

U „Zduhač znači avantura“ igraju Nikola Kojo, Marko Živić, Nikola Pejaković i Srđan Todorović, kao i Rok Radiša, Đurđa Vukašinović, Anja Stanić, Jovanka Bozović, Svjetlana Andrić, Mirka Vasiljević, Anđela Jovanović, Marko Gvero i drugi.

Producentkinja filma i direktorka banjalučke marketinške agencije „Akvarijus Ogilvi“ (Aquarius Ogilvy) Brankica Janković rekla je agenciji Beta da se njena kuća upustila u snimanje „Zduhača“ sa koproducentima iz beogradske „Rekreativne produkcije“ želeći da time dodatno promovišu svoj „Demofest“.

-Dolazim iz advertajzinga i o filmu razmišljam kao o sredstvu propagande. Upoznala sam se na ‘Demofestu’ sa Milinkovićem i Banetom (Antovićem) iz ‘Rekreativne produkcije’ i kroz priču o promociji urbane scene došli smo do toga da bi film bio dodatni vetar u leđa ‘Demofestu’ – rekla je Jankovićeva.

Povezana vest:  Dizni snima trećeg Trona

Portparolka filma Brankica Stojanović rekla je agenciji Beta da će se uskoro pojaviti spot za pesmu „DŽi spot Tornado“, koja je značajna za radnju filma, a snimio ju je za sada neimenovani operski pevač iz Beograda pod istim pseudonimom u maniru disko-turbo folk poskočice.

Prema njenim rečima, u planu je da se za mesec dana pojavi CD sa muzikom iz filma koju su Pejaković i banjalučki sastav „Sopot“ uradili kao spoj narodnjačkih tekstova i rok hitova poput „Should I Stay Or Should I Go“ ili „Under the Bridge“.