Johnny Depp brani Romana Polanskog

ninthgateAmerički glumac Johnny Depp stao je u obranu slavnog redatelja Romana Polanskog, koji trenutno čeka suđenje za seksualni odnos s 13-godišnjom devojčicom koji se desio pre 31 godinu.
– Zašto baš sada? Očigledno je da se tu nešto događa. Neko je s nekim sklopio pakt. Možda je novac u pitanju, ali zašto baš sada? – zapitao se Depp.
Johnny Depp, koji je s Polanskim surađivao na njegovu filmu ‘Deveta vrata’ iz 1999. godine, veruje kako se iza hapšenja slavnog režisera poljskog porekla kriju neke zakulisne radnje.
Naime, Polanski je trenutno u kućnom pritvoru u svom domu u Švajcarskoj gde čeka na konačnu odluku o izručenju američkim vlastima. Amerikanci žele da mu sude zbog seksualnog odnosa s tada maloletnom Samanthom Geimer, koje se dogodilo pre 31 godinu. Tada je režiser prebegao u Francusku gde je ostao da živi i radi sve do danas.
Podsećanja radi, 76-godišnji Roman Polanski prošle je godine uhapšen na aerodromu u Švajcarskoj kada je došao da primi nagradu na Ciriškome filmskom festivalu. Najpoznatiji je po filmskim klasicima kao što su; ‘Rosemaryna beba’, ‘Kineska četvrt’, ‘Pijanista’ i drugima.
Geimer je pred porotom 1977. godine, kao 13-godišnja devojčica, svedočila da ju je Polanski napio i zatim silovao u kući u Los Angelesu. Dogovorom advokata obe strane Polanski je, umesto da mu se sudi kao silovatelju, priznao nezakoniti seksualni odnos s maloletnicom. Zatim je pušten da na slobodi čeka suđenje za taj čin, što je on iskoristio za trajan beg iz Amerike.
1993. godine Polanski je sa Samanthom sklopio građansko vansudsko poravnanjei pristao da joj plati pola miliona dolara odštete. Nije poznato da li je Geimer ikada primila taj novac, ali je ona i ranije putem medija govorila kako bi htela da se optužnica protiv njega odbaci kako bi mogla normalno da nastavi sa svojim životom.
Johnny Depp sada pokušava da pomogne slavnom režiseru govoreći kako je Polanski porodičan čovek. 
– Roman nije predator. On ima 75 ili 76 godina. Ima dvoje predivne dece i suprugu s kojom je već dugo godina u braku. Nije čovek koji živi na ulici – rekao je Depp.
Da li će njegovo zalaganje zaista pomoći Polanskom u pokušaju da ne bude izručen SAD-u, saznaćemo brzo.

Povezana vest:  Srpska manjinska koprodukcija Suton u selekciji Kanskog festivala