MovieTape

Festival južnokorejskog filma u Čačku

 

Festival južnokorejskog filma, na kojem će biti prikazana četiri ostvarenja iz novije produkcije, biće otvoren sutra u Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ u Čačku, najavili su organizatori. Festival će biti projekcijom filma „Povratak kući“ reditelja Li Džong Hjanga, drame o razlikama života mladih i starih, u gradu i na selu.

Dečak od sedam godina prvi put upoznaje svoju baku, staricu od 77 godina, kada ga majka dovodi iz Seula i ostavlja kod nje na čuvanje. Dečak je nezadovoljan, razmažen, zahtevan i grub prema baki, ali ga njen pitomi karakter, pomirljivost i požrtvovanost menjaju iz dana u dan.

Povezana vest:  Završnica i nagrade Cinema City festivala!

Za 4. maj najavljen je film „Zajednička zona bezbednosti“ reditelja Pak Čan Uka, ratna priča s elementima drame i trilera, u kojoj su tragične sudbine glavnih protagonista posledice, kao u svakom ratu, tuđih odluka.

Istorijska drama „Kralj i klovn“ Čun Gi Lija o životu uličnih zabavljača-umetnika u Koreji u 16. veku biće prikazana 18. maja, a za 25. maj najavljena je ratna komedija „Dobrodošli u Dongmakgol“ Pak Kuang Hjona o susretu korejskih vojnika s meštanima jednog planinskog sela koji ne znaju da se oko njih ratuje.

Povezana vest:  Šest filmova sa 34.FEST na Postfestumu u bioskopu Ušće

Festival organizuje Kulturni centar „Lift“ iz Čačka u saradnji s ambasadom Koreje u Srbiji i Umetničkom galerijom „Nadežda Petrović“.