Film “Avatar“ u Srbiji gledalo preko 200.000 ljudi!

Avatar_movie_1Film „Avatar“ u našoj zemlji gledalo je preko 200.000 gledalaca, saopštio je filmski distributer Tuck.
Za nešto više od 40 dana, „Avatar“ je ostvario neverovatan rezultat i po zaradi je postao najuspešniji strani film i u našoj zemlji. Tom uspehu najviše su doprineli sjajni rezultati iz bioskopa koji poseduju najnoviju 3D tehnologiju i koji su kod nas kao i u svetu privukli oko 70% publike.
Kada je u pitanju najnovija 3D tehnologija, u Srbiji postoje trenutno 4 bioskopa u kojima gledaoci imaju mogućnost uživanja uz 3D filmove. Karta više za projekciju filma “Avatar“ se i dalje traži u bioskopima Tuckwood Cineplex, Roda, Dom sindikata i Kolosej.
Najnovije ostvarenje reditelja Džejmsa Kamerona je nakon sedam nedelja prikazivanja širom sveta, postao najuspešniji film svih vremena. Tokom protekle nedelje je oborio poslednji rekord, odnosno postao je film sa najvećom zaradom i u Americi, dok ga je Američka Filmska Akademija nominovala u čak devet kategorija za prestižnu filmsku nagradu Oskar.
U srpskim bioskopima poslednjih par godina najbliži konkurenti „Avataru“ su „Čarlston za Ognjenku“ koji je sa oko 148.000 gledalaca bio najgledaniji film 2008. godine, prošle godine je „Sveti Georgije ubiva aždahu“ imao oko 125.000 posetilaca, dok je animirani holivudski „Ledeno doba 3“ imao 113.000.

 

Povezana vest:  Anđelina Džoli ponovo režira