Stojiljković odredio sastave za Prvenstvo Evrope u Merakeru

pletikosic sekaric mirosavljev mihajlovic mikec s levaSelektor Zoran Stojiljković odredio je sastave za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Merakeru u Norveškoj od 6. do 14. marta. Za mlade strelce ovo takmečenje biće ujedno i kvalifikaciono za prve Letnje olimpijske igre mladih čiji će domaćin biti Singapur od 14. do 26. avgusta.
Srbiju će predstavljati – vazdušna puška, seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac) i Dragan Marković (Novi Sad), seniorke: Lidija Mihajlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad) i Andrea Arsović (Partizan), juniorke: Ivana Maksimović i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) i Katarina Biserčić (Niš), juniori: Marko Živić (Niš), Arsenije Todorović („Lukanjac“, Pirot) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad), vazdušni pištolj, seniorke: Jasna Šekarić i Zoran Arunović (Crvena zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030), seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice) i Dimitrije Grgić (Akademac). Srbija neće imati ekipe u disciplini vazdušni pištolj za juniorke i juniore. Selektor Stojiljković je supertalentovanu Boranku Bobanu Veličković, koja ima pojedinačnu bronzu sa juniorskog EŠ u Francuskoj 2007. prekomandovao u seniorsku reprezentaciju.
U kvalifikacijama za Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru svaka zemlja može da konkuriše sa takmičarima rođenim 1992. i 1993. Selektor Stojiljković opredelio se za Katarinu Biserečić (Niš) i Žarka Trifunjagića (Novi Sad) mlade takmičare vazdušnom puškom. Plasman u Singapur obezbediće prvih šest sa Šampionata Evrope u Merakeru u juniorskoj konkurenciji.
U stručnom štabu su, uz selktora Stojiljkovića i treneri Goran Maksimović, Ivan Kvasnevski i Miribana Maksimović.
Na Šampionatu Evrope u Pragu prošle godine, Srbija je osvojila dve medalje. Zlatno odličje u seniorskoj konkurenciji vazdušnim pištoljem osvojio je Andrija Zlatić, a sa drugovima iz reprezentacije Damirom Mikecom i Dimitrijem Grgićem okitio se i ekipnim srebrom. Andrea Arsović je raspucavala za bronzu vazdušnom puškom za seniorke, ali je završila na četvrtom mesto a reprezentacija Srbije ovim oružjem je bila peta. Mlada Bobana Veličković bila je peta juniorka u gađanju vazdušnim pištoljem, dok je junior Arsenije Todorović bio sedmi vazdušnom puškom. Juniorska reprezentacija ovim oružjem osvojila je četvrto mesto. Jasna Šekarić je bila deveta vazdušnim pištoljem.

Povezana vest:  Arunovićeva u finalu, Veličkovićeva 23. u kvalifikacijama