Melancholia

„MCF MEGACOM FILM“ DONOSI NAGRAĐENA OSTVARENJA  IZ KANA

Dobitnici Gran prija, nagrade za najbolju glumicu i nagrade međunarodnog žirija kritike u distirbuciji MCF-a

„Once upon time in Anatolia“ turskog reditelja Nurija Bilge Džejlana i „Boy with a bike“ braće Žan-Pjera i Lika Dardena, nagrađeni Gran prijem na upravo završenom festivalu u Kanu, među ostvarenjima su koja je za distribuciju otkupio „MCF MegaCom Film“.

Povezana vest:  Na 14. Beldocsu prikazan film Marte Popivode o jednoj od prvih partizanki u Jugoslaviji

MCF iz Kana donosi i film najbolje glumice Kana, Kirsten Danst – „Melancholia“ Larsa fon Trira, kao i poslednji film finskog reditelja Akija Kurismakija „Le Havre“, nagrađen nagradom međunarodnog žirija kritike, i debitantsko ostvarenje „Polisse“ rediteljke Majven, nagrađeno specijalnom nagradom žirija.

Dokumentarac Akija Kaurismakija nagrađen je i specijalnom nagradom Ekumenskog žirija, koji je nagradu a najbolje ostvarenje dodelio filmu Paola Sorentinija, „This must be the place“, takođe otkupljenom od strane MCF-a.

Povezana vest:  Danijel Dej Luis dobitnik Zlatnog globusa za ulogu u „Linkolnu“, domaća publika će film imati prilike da vidi na 41. FEST-u (VIDEO)

U distribuciji „MegaCom Filma“ naći će se i ostali filmovi iz zvanične takmičarske selekcije festivala: „Habeamus Papam“ Nanija Moretija, „House of tolerance“ Bertrana Bonela, kao i ostvarenje „The source“ čiji je reditelj Radu Mihaileanu.