rakic_turska_2011

TEKVONDO

5. TERS LALE

Beogradski tekvondisti odlični u Turskoj

 

Proteklog vikenda u Turskom gradu Edirne održan je 5.Ters Lale međunarodni tekvondo turnir. Pored velikog broja Turskih klubova nastupile su ekipe Irana, Iraka, Sirije, Rusije, Kazahstana, Bugarske, Grčke i takmičari Beograda predstavljajući beogradski i srpski tekvondo.

-Ovo je prvi nastup Srpskih tekvondo sportista na jednom međunarodnom tekvondo turniru na teritoriji Turske. Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo imali priliku da se oprobamo sa predstavnicima tekvondo svetskih velesila i to na njihovom terenu. Ponosni smo još više jer se nismo obrukali. Finansije nam nisu omogućile da povedemo veći broj takmičara tako da su put Turske krenuli dvoje takmičara i jedan sudija – rekao je Ljubiša Rakić.

Povezana vest:  U Valjevu proglašeni novi mladi šampioni Srbije u boksu  

-Jovana Petrović je nakon dve pobede nad takmičarkama iz Iraka i Bugarske u finalnoj borbi poražena od Turske takmičarke čime je zauzela drugo mesto na pobedničkom postolju.  Budimir Krivokuća je  posle dve pobede nad Bugarskim i Turskim takmičarem zaustavljen u polufinalnoj borbi takođe od predstavnika Turske i osvojio treće mesto.  Aktivno učešće u takmičarskom delu imao je i naš međunarodni sudija Davor Borodenko koji je pored međunarodnih sudija Turske, Irana i drugih gostujućih timova delio pravdu u izuzetno teškim i atraktivnim borbama.

Povezana vest:  RVANJE, Završeno Prvenstvo države u Subotici

Na kraju Rakić, generalni sekretar Beogradskog  tekvondo saveza rekao je:

-Takmičenje je bilo veoma atraktivno prepuno teških i izuzetno kvalitetnih mečeva. Veliki pobednički mentalitet azijskih boraca i frenetična podrška publike dovela je i do umalo incidentnih momenata u finalnim borbama, naročito između Ruskih i Turskih takmičara. Ostvarili smo nove kontakte i dogovorili različite oblike saradnje za budući period. Verujemo da će nam ovo iskustvo i buduća saradnja umnogome doprineti da naši takmičari poboljšaju svoj kvalitet i samim tim dobiju veće šanse za stvaranje još boljih rezultata. Kao i do sada sigurni smo da će nam Gradski sekretarijat za sport i omladinu pomoći i u ovim novim akcijama koje mogu samo doprineti popularizaciji i razvoju tekvondo sporta kao zvanične Olimpijske sportske discipline.

Povezana vest:  Džošua: U ringu otkriješ ko si