Montevideo-Bog-te-video_plakat

Glumci filma ‘Montevideo’ pobedili fudbalske veterane

U okviru obeležavanja UEFA Dana fudbala u Srbiji, danas su glumci filma „Montevideo, Bog te video“, u novom Sportskom centru u Staroj Pazovi, odigrali utakmicu protiv ekipe poznatih sportista veterana i javnih ličnosti, u kojoj su glumci bili bolji od fudbalskih zvezda.

Glumci Miloš Biković, Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičić, Predrag Vasić… igrali su kao profesionalci, praćeni gromoglasnim navijanjem nekoliko stotina devojčica i dečaka budućih fudbalera, veterana i ljubitelja fudbala koji su došli da proslave Dan fudbala u novoizgrađenom Sportskom centru.

U suparničkom timu su, takođe, „igrali srcem“ bivše fudbalske zvezde – golman Crvene zvezde Ivan Ranđelović, reprezentativac i selektor Dejan Govedarica, igrač i trener Crvene zvezde Aleksandar Krstić, pevači Vuk Roksandić i Igor Lazić, gradonačelnik Stare Pazove Goran Jović, ali nisu uspeli da nadigraju glumce.

Povezana vest:  Radionica stripa povodom premijere filma "Osvetnici"

-Lepo je biti deo ovakve manifestacije, lep je dan, lepo druženje, ima stvarno puno dece, prvi put sam u Staroj Pazovi, odigrali smo prijateljsku utakmicu sa timom javnih ličnosti i fudbalskih veterana i naravno pobedili – rekao je glumac Radojičić.

On je u šali dodao da glumci više igraju fudbal nego što snimaju, i da su zaboravili šta im je pravo zanimanje.

Najzaposleniji je bio mali Stanoje Vasić, koji je ispisivao autograme po dresovima dečaka i devojčica, budućih fudbalera, ne krijući zadovoljstvo.

Povezana vest:  Još jedna tužba protiv Nikolasa Kejdža

-Drago mi je zbog ove dece što zajedno proslavljamo Dan fudbala, tražilili su mi autograme, da se slikamo, lepo je to – kazao je Vasić.

Direktor Sektora za bazični fudbal Fudbalskog saveza Srbije Igor Janković je izjavio da se Dan fudbala drugi put obeležava u Srbiji, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na društveni, a ne samo sportski aspekt ovog sporta, u zemlji gde su desetine generacija igrale fudbal.

-Danas ovde imamo buduće generacije koje će proslavljati našu državu kao što smo imali reprezentaciju na prošlom Svetskom prevenstvu koja je predstavljala Srbiju na najmasovnijem medijskom događaju na planeti – kazao je Janković.

Povezana vest:  Povratak lika Kju u Bond franšizu

On je dodao da pored tih velikh događaja na kojima se promoviše naša država, sport i kultura, treba stvoriti naviku kod dece da se bave sportom, „da sport bude sredstvo odabira zdravog životnog stila, da deca stasavaju kroz fudbalsku igru, učenje fer pleja.

-Takođe, želimo da skremeno pažnu roditeljima da nije samo bitno da njihova deca postanu fudbaleri, već da pre svega postanu dobri ljudi, zdravo opredeljeni – rekao je Janković i dodao da je suština ovog sporta što „proslavlja život“, pomaže ljudima da osete ono što je lepo u životu, a to je druženje kroz igru i zabavu.