lebron-james-standing-nike

NBA VESTI

Skoti Pipen: LeBron Džejms može biti veći i od Džordana!

Gostujući na drugom programu radiostanice ESPN u petak ujutro nekadašnji košarkaš Čikago Bulsa Skoti Pipen izrekao je pravo malo „svetogrđe“.

-Majkhl Džordan je verovatno najveći strelac u istoriji igre. Ipak, mogao bih otići toliko daleko i reći da bi LeBron Džejmes mogao postati najbolji igrač koji je ikad igrao košarku – rekao je slavni krilni košarkaš i član Kuće slavnih, koji je s Džordanom vodio Bulse do šest naslova NBA prvaka.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Ivković: Jedna pobeda nas deli od velikog uspeha

-Zašto to kažem? Zato što je Džejms ofanzivno toliko potentan da ne samo da može poentirati sam, već i celu petorku uključuje u igru. Takvu vrstu napadačke igre suparnika jako je teško braniti. Također, ne samo da je dobar u napadu, već izvrstan posao radi i u odbrani, što ga čini kompletnim paketom. Zna da pročita linije dodavanja, pokriti ih, te kreirati prilike u tranziciji u čemu je prilično nezaustavljiv – završio je Pipen svoju ekspertizu najboljeg košarkaša Majami Hita.

Povezana vest:  Basketaši Novog Sada osvojili titulu svetskog prvaka

Le Bron Džejms danas ima 26 godina. U karijeri je dvaput osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača osnovnog dela lige, dva je puta izborio NBA finale, s tim da je ovaj put s Majamijem veliki favorit za osvajanje prstena protiv Dalasa, te je ostvario sedam nastupa na All-Star utakmici. Sve što mu nedostaje je naslov.

Povezana vest:  Pobedi ako smeš jer čeka te zatvor

Nije nijedan, međutim, s 26 godina nije imao ni Majkhl Džordan, također do te tačke karijere dvaput MVP sezone, ali i nijednom NBA finalista. Prvi od svojih šest naslova Džordan je osvojio u 29. godini, 1991. godine.