lopta_u_kosu

Košarkaški savez poklonio 550.000 dinara školi u Kraljevu

 

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije, na čelu sa generalnim sekretarom Zoranom Gavrilovićem, danas je Osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Kraljevu predala 550.000 dinara kao pomoć u sanaciji oštećenja nastalih u zemljotresu 3. novembra.

Sredstva su prikupljena u okviru akcije “Koš za Kraljevo, koja je trajala od polovine decembra.

Učenici ove škole dobili su i pedeset košarkaških lopti i vise desetina knjiga, a član Inicijativnog odbora Bratislav Đorđević, otac našeg proslavljenog reprezentativca Saše Đorđevića, poklonio je i više desetina CD-ova i slika koje je otkupio u okviru akcije “Koš za Kraljevo”.

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati 5. kola i tabela Evrolige

Generalni sekretar Košarkaškog saveza istakao je da su sredstva prikupljana sa ljubavlju.

-Znamo da ovo nije dovoljno za sanaciju škole, ali ako se i drugi budu priključili, skupiće se neophodna sredstva. Drago nam je da je veliki broj ljudi odgovorio na naš poziv na humanist i pomoć Kraljevu – rekao je Gavrilović.

On je objasnio da je skola “Svetozar Marković” izabrana na osnovu preporuka da je bila rasadnik kvalitetnih sportista, a posebno košarkaša.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Tepić: Rusija favorit, ali mi smo u prednosti

Gavrilović je podsetio da je KSS pomogao kraljevačkim klubovima tako što su oslobođeni članarine u Savezu za ovu godinu, kao i donacijom opreme i lopti, a i mnogi srpski klubovi su samoinicijativno pomogli kraljevačkim košarkašima.

Sa delegacijom Košarkaškog saveza susreli su se i učenici OŠ “Svetozar Marković” koji su istakli da zbog velikih oštećenja na sportskoj sali, časove fizičkog održavaju u učionici, ili kad je lepo vreme u manjem delu dvorišta koji je dozvoljen za upotrebu.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Kragujevčani lako protiv ''krstaša'' u Beogradu

Direktorka OŠ “Svetozar Marković” Dragica Spasić je zahvalila darodavcima i podsetila da je u zemljotresu oštećeno skoro dve trećine školske zgrade i da zato 820 učenika u školu ide u tri smene i sa časovima skraćenim na 30 minuta.

-Prioritet nam je da do 1. septembra osposobimo što vise učionica. Nažalost, sportska sala je u tako lošem stanju, da je neizvesno da li će i ona biti sanirana do naredne školske godine – rekla je Dragiša Spasić.