PedroAlmodovar

Almodovar: Ponosan sam na svoj najnoviji film

Španski režiser Pedro Almodovar rekao je da je na svom najnovijem filmu “Koža u kojoj živim“, u kome ponovo sarađuje sa Antonio Banderasom, radio 10 godina i da je to film koji je mnogo želeo da snimi.

-Na scenariju za ovaj film radio sam 10 godina, što ne znači da sam samo to radio. U međuvremenu sam snimio pet filmova i svaki put kad bih završio film vratio bih se ovom scenariju, ali nikada nisam bio potpuno zadovoljan pa sam više voleo da čekam – rekao je Almodovar u intervjuu nedeljniku “NIN“.

Povezana vest:  Eva Longorija se razvodi od Tonija Parkera

-To je film koji sam mnogo želeo da snimim, dobro sam se zabavljao dok sam ga snimao i vrlo sam ponosan na njega – dodao je on.

Triler “Koža u kojoj živim“ inspirisan je krimi romanom francuskog pisca Tijerija Žokea Tarantula, ali i likom Meli Šeli – Frankenštajnom.

U filmu Banderas glumi estetskog hirurga koji se nakon smrti žene i ćerke opsesivno posvetio stvaranju nove vrste kože koja bi bila tvrđa i otpornija na spoljne uticaje. Eksperiment sprovodi na devojci koju drži kao zatvorenika na svom imanju.

Povezana vest:  Filmske tribine sledeće nedelje u Domu omladine Beograda

-Priča je tako ekstremna, toliko užasna da nisam želeo da film bude drugačiji – rekao je Almodovar.

On je dodao da je film ozbiljniji od njegovih ranijih ostvarenja i da je želeo da napravi film sa snažnim slikama, strožijom interpretacijom i režijom i svedenijom igrom glumaca.

-Nisam želeo mnogo krvi, pa u filmu gotovo da je i nema, odnosno ima je u najmanjoj mogućoj meri – rekao je on. “Rezultat je da je film intenzivniji“.

Govoreći o saradnji sa Banderasom posle dvadeset godina pauze, Almodovar se našalio rekavši da je Banderas “vrlo zgodan za svojih 50 godina“.

Povezana vest:  Džesika Bil: Veza s Džastinom mi je najveća svetinja

-Važno je da loši momci u filmu uvek dobro izgledaju – rekao je on.

-Dosta je naučio u međuvremenu. Poslednji put smo radili na filmu ‘Veži me’ pre dvadeset godina, ali je nastavio kao da smo ga završili pre desetak dana. Simpatičan je, barokan, mnogo vodi ljubav, može sve da uradi – rekao je Almodovar o Banderasu.

Govoreći o svojoj potrebi da bude radikalan i svoj, Almodovar je dodao: “za mene je smisao radikalnosti u nezavisnosti“.

-Luksuz je biti nezavisan i raditi ono što vam je volja – zaključio je španski reditelj.