MA NIJE ON TAKAV_resize

Film „Ma nije on takav“ danas na SOFEST-u

Danas je na SOFEST-u pored dva već dobro poznata filma „Montevideo bog te video“ i „Šišanje“, u 17.30 na programu i film “Ma nije on takav” Miroslava Petkovića u kome glavne uloge tumače Gordan Kičić, Dragan Bjelogrlić, Zoran Cvijanović, Iskra Brajović, Neda Arnerić, Ivana Mihić i Branka Pujić.

Film „Ma nije on takav“ ima svojevrstan osnov u literaturi. Naime, priču čuvenog češkog pisca Karela Čapeka (1890-1938) „Avanture bračnog prevaranta“ reditelj je preradio u scenario, kako je svojevremeno rekao, „prilagođen našem vremenu i okolnostima“, a film je nadahnut akcionim komedijama iz osamdesetih.

Povezana vest:  Dokumentarni film o Entoniju Bordejnu od jula u bioskopima

Radnja prati dve osnovne linije – prva je u formi policijske potrage, glavni likovi su inspektor Gavrić (Kičić) i „romantični“ manipulant Boško (Bjelogrlić), dok je druga data u melodramskom vidu sa tri bitna lika žena koje Boško zavodi i vara.

Bjelogrlić je, na jednoj od konferencija,  rekao da je karakteristika scenarija filma „Ma nije on takav“ žanrovska razuđenost koja se kreće između parodije, krimi i crne komedije.

Povezana vest:  Snimanje Hobita od marta, potvrdio Piter Džekson

Reditelj Miroslav Petković, autor dokumentarnih televizijskih emisija kojem je ovo debi u igranoj strukturi, izjavio je na jednoj od konferencija za novinare, da je cela ekipa želela prvenstveno bioskopski film, sa ciljem da pruži zadovoljstvo publici.

Sutra u nedelju, posle jutarnje projekcije za najmlađe u 11.00 (film Medved Jogi), na programu su filmovi koji se takmiče:

Povezana vest:  Šta posle "Sumraka"?

17.30 „Zajedno“ Mladena Matičevića

20.00 „Neprijatelj“ Dejana Zečevića

22.30 „The Box“ Andrijane Stojković